SEMESTER HEMMA I SVERIGE

Hej
Just nu sitter jag i bilen på väg upp mot huvudstaden. Ska snart stanna till och äta lite frukost/lunch.
Det lilla man kan göra nu för att få Sverige att fortsätta rulla är att stödja restaurangägarna, detta genom att äta ute/alternativt beställa med sig Take away.  De flesta restaurangägare är så utsatta nu och behöver varenda beställning för att få det att gå runt. Så det är vad jag kommer göra även resten av veckan. Igår var jag & Nina i Nybro och käkade, väldigt trevlig lunchbreak och såklart för att gynna våra småföretagare. I helgen är vi som sagt i Stockholm, där vi bokat in restauranger, planerar fik – och så har vi bokat nytt hotell för denna gången. Följ mej på Instagram så kan ni se vilket det blev.
.

Och eftersom våra semesterplaner utomlands blev omkull svepta, så har vi roat oss med att boka flera trevliga utflykter/boende hemma i Sverige. Även här för att stötta, och såklart vill jag se upptäcka mer guldkorn här hemma. Bland annat har jag och H ett par spa-dagar inplanerat, sen har vi bokat en hel helg med Glamping för oss & barnen ( de är så taggade ) + vovve. Nu funderar jag på ännu mer ställen nära Kalmar / Öland – hemester är väldigt trevligt tycker jag. Att bara få komma iväg, äta gott, kanske spa:a och sedan ha en tjugo minuter hem. Hur smidigt?
.

Vi planerar att dra iväg en vecka med husbil, och upptäcka mer av vårt vackra land och trevliga campingplatser.
Där tar vi gärna emot tips, bästa /roligaste campingplatserna ( gärna med närhet till havet )
Vi kan tänka oss att åka ner mot Skåne, Västkusten men även uppåt landet.
Kom gärna med massa förslag!
.

Föresten jag har äntligen fått tummen ur- nu har jag anmält mig till blodgivare. Ska försöka få med mig H också. Han är dock väldigt spruträdd… Men vem är inte det? Min uppmaning till DIG, är att anmäl dig DU oxå. Det är blodbrist på många ställen i Sverige nu.
.

Pssst. andra saker du kan göra för att stödja nu. Ge bort presentkort på till frisören/ manikyr/ restauranger / butiker & hotell.
Som även kan lösas in till och efter sommaren <3

Kram på er.

0
Prenumerera
Notis om

35 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linnéa
4 år sedan

Åh nej du måste vända om! FHM rekommenderar nu att man inte ska resa inom Sverige och specifikt inte till storstäderna!😓😱

jennysmatblogg
Reply to  Linnéa
4 år sedan

Jag har jobb som måste bli gjort, kan inte sluta leva bara för att det går en influensa.
Men om jag nu blir sjuk, så går jag i karantän tills jag är frisk.
Kram

Emilia
Reply to  jennysmatblogg
4 år sedan

Du kan bära på smittan i 14 dagar innan du själv får symptom. På den tiden hinner du smitta många.

Visst måste livet fortsätta, men är det verkligen nödvändigt att åka till den stad som har flest bekräftade fall i hela landet? Nu vet jag inte vad du ska göra, men mycket går ju att ta online, via telefon eller skjuta upp.

jennysmatblogg
Reply to  Emilia
4 år sedan

Det går inte att fota boken via Skype, ❤️ Och jag känner mig inte orolig. Eftersom jag vanligtvis arbetar hemifrån, så träffar jag inte särskilt många jag kan smitta.

Jag uppmanar såklart ingen att åka till Sthlm nu. Kram

Linnéa
Reply to  jennysmatblogg
4 år sedan

Det handlar ju inte om att det ”går en influensa” utan detta är en storskalig samhällelig kris och vi alla måste bidra till att förhindra smittspridning. Rekommendationen är att de som kan ska jobba hemifrån.

jennysmatblogg
Reply to  Linnéa
4 år sedan

Jag tror nog alla vet om detta. Många av oss kommer bli smittade förr eller senare. Jag kommer såklart inte utsätta mig för folksamlingar utan använda sunt förnuft. Men jag kan inte sluta jobba.
Kram

Jessica
4 år sedan

Jag är väldigt spruträdd men lämnade blod för 28:e gången i tisdags 🙂 Tittar bort när de sticker och tittar inte på nålen överhuvudtaget.
Besök gärna vackra Österlen när du semestra i Sverige!

Anne-Li Berglund
4 år sedan

Höga kusten är ett måste! Små fiskelägen, höga berg, väldigt bra mat och fikaställen.
Jag har själv bott i ett fiskeläge i Norrfällsviken. Stor modern 4-stjärnig camping med flera bra restauranger vid vattnet, golfbana och mysig natur. Besök även Hemsöfästning och Skuleskogens nationalpark.

Trevlig helg!

Mia
4 år sedan

Hej,
Tycker du helt rätt och fler ska följa efter. För att ge ett liknade exempel är att ingen ska köra bil för att få ner dödligheten till noll många mer liknelser som man inte skulle få göra.
Ha en bra helg,,

Isabelle
4 år sedan

Jag tycker det är superbra att stötta verksamheter i Sverige! Det är något alla borde göra i sommar!

Men jag tycker inte du ska skriva att det är som en influensa. Det är inte det.

Carina
4 år sedan

Trevligt med semester i Sverige. Vi åker jorden runt men har inte sett så mycket av vårt fina land. Sverige är fantastiskt och har man husbil är det lätt att ta sig till ställen som man annars inte kanske besöker. Skåne runt kanske och uppåt Västkusten. Många fina platser att stanna på och kan varmt rekommendera Torekov där vi har säsongsplats på campingen, Bjärehalvön är underbar! Önskar en härlig svensk sommar, världen utanför finns kvar 😁

Viktoria
4 år sedan

Jag tänker att det är tokigt att skriva att man inte smittar för vem av de som faktiskt smittat har gjort det avsiktligen. Hade alla smittbärare veta att de var just smittbärare och agerat därefter hade det inte funnits något spridning. Att fortsätta leva som vanligt är ju just det som kan leda till någon annans död.

Tina
4 år sedan

Oansvarigt tycker jag när de avråder från resor inom Sverige. Många som, på bekostnad av jobb, tar sitt ansvar och håller sig hemma, både här i Stockholm och utanför. Det handlar ju inte om just Dig utan de i riskgrupper som blir drabbade pga en för snabb spridning. Går inte att motivera, argumentera sig bort ifrån.

Anna
4 år sedan

Klart man måste fortsätta leva! Vi kommer smittas allt fler och fler. De flesta av oss märker inte ens av förkylningen. Det vi gör nu är att bromsa, för att ha plats för än som behöver vård. Därför ska de som kan jobba hemma gör det. Men som i Jennys fall som måste vara på plats och fota så ska man göra det .
Sverige stannar om vi håller oss inlåsta. Tänk förnuftigt så kommer den här influensan snart har svept förbi. Bra där att semestra i Sverige. Vi har ett vackert land.

Pernilla
4 år sedan

Det är väldigt bra om folk som inte har ”samhällsnyttiga och viktiga jobb” i det längsta försöker att följa råd och rön. Vi inom vården är väldigt viktiga i nuläget och det är inte bra om vi blir smittade.

Sofie Andersson.
4 år sedan

Jag åker också till Stockholm i helgen.
Men självklart kommer man tänka sig för. tvätta händer ofta och inte åka kommunalt.

Sonia
4 år sedan

Du bör läsa detta innan du kallar Covida 19 för en influensa…. https://www.theguardian.com/world/2020/mar/19/generation-has-died-italian-province-struggles-bury-coronavirus-dead

Man kan leva relativt som ”vanligt” hemmavind och de som sliter som as i vården mm kallar det nog inte ”att det går en influensa”…
Jättebra stödja med köpa hämtmat osv men håll dig på hemmaplan annars gör det ingen nytta… man kan inte köpa sig fri från ett virus!

Har följt din blogg i många år och hoppas du i ett officiellt inlägg (inte i kommentarerna) förklarar tankarna kring ”… det går en influensa…”

Therese
Reply to  Sonia
4 år sedan

🤧 Man kan inte stanna upp allt.
Det jag och de flesta tror att Jenny menar att för oss som inte är gamla eller sjuka så är det som att få en influensa.
Man ska inte låsa in sig / gå i karantän om INTE har symptom.

Jag ska ut och äta ikväll. Och luncha imorgon.

jennysmatblogg
Reply to  Therese
4 år sedan

Nej man kan inte stanna upp allt. Men sedan skulle jag självklart undvika att åka till Sthlm om jag kunde. Men jag kan inte avboka så här stora jobb nu, det skulle drabba mig jättemkt och alla som är involverade .

Kram på er

Emilia
Reply to  jennysmatblogg
4 år sedan

Och viruset drabbar andra jättemycket.. Om det är sååå viktigt att fota nu när världen ser ut som den gör så kanske man hade kunnat göra det någon annanstans än i Stockholm där smittan är som värst? Borde väl inte vara omöjligt att skjuta upp nu när denna situation råder.

När dom avråder från att resa inom Sverige så tycker jag att man respekterar det. Du kanske klarar av viruset, men andra gör det inte. Det är själviskt att inte bry sig tycker jag.
Du skrev att du ofta jobbar hemma och inte träffar folk, men du verkar ju äta ute en del, du åker till olika platser, och du handlar väl som alla andra?

Ser att flera tänker som jag, och jag hoppas att du och alla andra tänker efter en extra gång nu och bryr er om andra (riskgrupper tex) än er själva.

Michaela
4 år sedan

Du borde inte åka till Stockholm! Det handlar inte bara om dig. Det handlar om alla riskgrupper du utsätter bara genom att resa, speciellt till (från) Stockholm. Det handlar också om att inte befinna sig i stockholm för att riskera att belasta vården. Ju fler människor som befinner sig i Stockholm, desto mer vård behövs (bilolyckor, benbrott, hjärtstopp osv). Det är många som påverkas av att människor (trots avrådan) väljer att åka till Stockholm. Det kanske funkar för dig, men alla riskgrupper? Sjukvårdens kapacitet! Du borde faktiskt tänka igenom om det du gör är försvarbart ut samhällssynpunkt. Självklart oerhört synd om restauranger och alla företagare som drabbas.. men nu handlar det om liv i första hand. Och där förutspås det ju att i Stockholm kanske man snart måste välja vilket liv man räddar. Bidra inte till att det dels finns fler människor i Stockholm (som kan behöva vård, annan vård än Corona men som fortfarande belastar vården) och en snabbare smittspridning genom att resa till den stad dör det är mest smittade, och sen resa hem och ev ta med dig smittan hem och sprida i ditt län, snabbare än det hade behövts spridas. En långsam spridning är ju det Sverige försöker uppnå, för att rädda fler. Då måste vi sluta röra på oss så mycket! Speciellt till oxh från städer där smittan är utbredd! Det handlar om respekt och solidaritet. Andra människors liv är ju faktiskt viktigare än en bok?

Lotta
4 år sedan

ibland består internet av ett gäng galningar.

Klart du måste åka om du ska jobba?! Eller vem betalar dina Ja eller mina räkningar ? Herreeeegud! man blir ju mörkrädd för mindre

Anna
4 år sedan

Åk åk åk! Du är den klokaste jag vet, blir sjukt trött på alla besserwissrar som tror sig veta allt.
Troligtvis kommer de flesta i Sverige vara smittat av detta virus inom ett år, bra att vi kan begränsa farten bara! Men klart folk måste jobba. ❤️
Du e grym

Emilia
Reply to  Anna
4 år sedan

Ja Anna, du vet säkert bättre än forskare och läkare. Res på bara och skit i alla andra som faktiskt kan dö av viruset. Det är ju väldigt klokt att åka till den värst drabbade staden i landet när dom avråder från att resa! Supersmart verkligen. Ja, folk måste jobba. Men då kanske man kan tänka på sina medmänniskor och i Jennys fall jobba med något som inte riskerar att sprida smittan vidare. Med tanke på alla resor, hotellnätter och restaurangbesök Jenny gör så tror jag inte att hon har dåligt med pengar, så nog hade hon kunnat åtminstone försöka skjuta upp fotograferingen.

Man måste tänka på andra än sig själv. Lyssna på dom som faktiskt har kunskap och gör som dom säger. Det är ju inte konstigt att det sprids så fort när folk inte fattar att man inte ska resa runt just nu.

Anonym
Reply to  Emilia
4 år sedan

Lyssna nu, Emilia. När Folkhälsomyndigheten sa att man ska begränsa resandet nu avsåg de främst resorna till ex. fjällen, där många människor kommer att vara hoptryckta på liten yta. Jag betvivlar starkt att enskilda människor, som har vett i skallen och inte har några sjuksymptom alls, inte bör få förflytta sig i landet. Jenny kommer ju inte träffa en stor folkmassa direkt. Sedan förutsätter jag att hon kommer tvätta händer noggrant och vara allmänt försiktig. Om du hört vad Anders Tegnell sagt har det marginell effekt på spridningen att stänga biografer, restauranger, skolor m.m. Att de stängs ändå beror på att ingen kommer dit för att många är rädda, vilket de inte bör vara om de inte är en riskgrupp. Nu är det extremt viktigt att vi gör allt vi kan för samhällsekonomin, annars kommer vi ha en hel del självmord och folk med psykisk ohälsa efter detta, till följd av arbetslöshet, småföretag som går i konkurs etc.

Therese
4 år sedan

Jag hade en lärare en gång som sa något som jag har burit med mig sedan dess. Han sa att det finns två måsten i livet; man måste födas och man måste dö, allt däremellan är val man gör. Jag tycker att det ligger väldigt mycket i det, även om jag tycker att det finns en del ytterligare saker, att drabbas av sjukdomar tex, som inte går att välja. Men i det här läget som vi befinner oss i nu har alla möjlighet att göra många bättre eller sämre val.

Jenny, vi är många som längtar efter din nya bok och ser fram emot den vilket jag självklart förstår att du också gör. Jag förstår också att det känns som ett måste för dig att fota den just nu när det är inbokat och planerat med allt vad det innebär med lokal och andra inblandade. Jag förstår ju att du naturligtvis inte vill sprida smittan men som någon annan skrev så är det väl ingen som medvetet sprider smittan vidare. Jag har ingen aning om hur många som är involverade i en fotografering men antar att det är några stycken i alla fall.

De andra som är involverade tänker också säkert att det ”måste” göras just nu eftersom du åker ända från Kalmar osv. Tänk då om någon av dem (eller du) bär på smittan utan att veta om det och smittar ner övriga i sällskapet. Då har vi en ny spridningspunkt som kanske hade kunnat undvikas.

Jag ber om ursäkt för långt och omständigt inlägg men ville bara väcka lite tankar (inte bara hos dig) om vad som egentligen ”måste” göras. Jag tycker att vi alla har ett stort ansvar just nu att göra så många bra val som möjligt, inte bara för en själv här och nu utan för att det ska bli så bra som möjligt för så många som möjligt under så lång tid som möjligt. Hur mycket jag än ser fram emot din nya bok så skulle jag ha full förståelse för att den blev försenad pga en pandemi!

Eva
Reply to  Therese
4 år sedan

❤️ absolut tror inte det är hela världen om boken kommer lite senare👍 den som väntar på nåt gott…

Åsa
4 år sedan

Många som är sjuka visar inte upp några symtom.
Har man inga symtom så ska man gå till jobbet. De som kan jobba hemifrån gör det. Detta för att minska folk på allmän plats. Nu kunde inte Jenny fota sin bok via Skype. Fine då är hon en av dem som måste vara på plats på jobbet. Nästa gång kanske det är er tur? Huvudsaken är väl att alla tar sitt ansvar och gör vad vi kan för att minska sprittspridningen.
Ge kärlek nu i denna tiden istället för att sprida hat ❤️

Jag anser att det är vansinne att sluta leva och låsa in sig pga detta. Och tänk bara på alla småföretagare där ute. De förlorar mycket nu och många står inför konkurs.
tycker det är fint av Jenny att pusha för dem,

Tack för en trevlig blogg

Emilia
Reply to  Åsa
4 år sedan

Vem sprider hat här menar du? Är det hat att tycka att folk ska tänka på sina medmänniskor som inte skulle klara av viruset? Att bry sig om sina medmänniskor är väl kärlek och inte hat, tycker iallafall jag.

Jag kan inte se att någon har varit hatisk mot varken Jenny eller någon annan.

jennysmatblogg
4 år sedan

❤️❤️❤️
Det var såklart inte meningen att det skulle bli så här upprört bland kommentarerna. Jag kan även erkänna att jag inte hade hunnit läsa nyheterna innan jag åkte på morgonen igår( där de avrådde för inrikesresor, då hade vi kanske omförhandlat ) Men detta visste vi inte om. Vi använder sunt förnuft, vi tar inte i hand, vi håller avstånd från människor och vi tvättar händerna noga. Så förutom att jobba kommer vi beställa upp roomservice på hotellet och hålla oss inne. Tills vi åker hem imorgon.

❤️❤️❤️❤️ var rädda om er nu. Och jag ber om ursäkt för att jag gjorde er upprörda.

Kram

Anna
4 år sedan

Jenny om vi nu alla använder sunt förnuft så går det nog bra och det tro jag du gör. Sverige kan inte stanna och vi kan inte hålla oss isolerade, hur skulle det gå då med vården och annat som måste vara igång? Lycka till och va rädd om dig och alla övriga här på bloggen🙏

Lena
4 år sedan

Jag tror att de som kallar Coronaviruset och den sjukdom den mynnar ut i: Covid-19, för influensa inte är fullt insatta i hur illa det är.
Jag tror också att det enda sättet att ta det personliga ansvar, som gäller alla utan undantag, är att förstå att detta kan drabba dig, det kan drabba din familj, den kan drabba dina vänner, den kan drabba andra som du älskar.

Jag väljer att posta en länk till ett kort litet klipp från insidan på en avdelning i ett italienskt sjukhus där svårt sjuka patienter intensivvårdas, patienter som är någons morfar, någons gode vän, någons käresta, någons mamma.

Klippet är under två minuter långt, men jobbigt att se och höra och det känns nästan som det snarare borde röra sig om en scen ur en katastroffilm, men det är på riktigt.
Och jag väljer att posta den i hopp om att många fler skall inse allvaret i detta.

Vi måste hjälpas åt nu. Alla och envar.

Ta hand om er själva och tänk på er nästa.

<3

https://www.tv4.se/nyheterna/klipp/bilderna-inifr%C3%A5n-intensivv%C3%A5rden-i-italien-l%C3%A4karen-jag-gr%C3%A5ter-inombords-12533405

Jen
4 år sedan

Ni måste besöka Granö beckasin! Vid älven, hotellrum/stuga som är uppe i träden, jättegod mat, åka hundspann! Väldigt trevligt och mysigt 🙂

Elin
4 år sedan

Hölick var otroligt vackert vid hudiksvall! Bodde i deras stora tält!

Rebecca
4 år sedan

Nu frågade Jenny om Sverigefina resmål då kan vi väl svara på det! Inte propsa med en massa coronainlägg de blir vi matade med iaf! Tror faktiskt hon är gammal nog att göra sina egna val så de så…

Nästa inlägg

MATIG OMELETT MED OST & SKINKA

35
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x