VARM SMÖRGÅSTÅRTA MED RÖKT SKINKA

Idag skiner solen över Kalmar, härligt. Man blir sååå mycket piggare av ljuset.
Tyvärr är det bara inomhus jobb idag, förutom en snabb tur till stan för att handla rekvisita till ett jobb.
Och tänk att det redan är fredag imorgon, då vill jag tipsa om denna galet goda smörgåstårta.
Varm smörgåstårta med skinkfyllning.
Yum!

 

Det här behöver du till 5-6 personer: 
6 stycken halvmånar av bröd
.

Fyllning: 
1 purjolök
smör till stekning
1 burk med små champinjoner
5 dl creme fracihe
svartpeppar
300 gram tunt strimlad rökt skinka

Toppingen: 
Riven ost
tomater
oregano
.

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader. Hacka purjolöken, och skär champinjonerna i skivor.
Hetta upp en stekpanna med smör, och fräs löken mjuk. Ta bort från plattan och rör ner svamp, crème fraîche och smaka av med svart peppar.
.

Lägg ut två bröd så det bildar en cirkel,  på en bakplåtsklädd ugnsplåt.
Fördela hälften av fyllningen på  brödet.
Strimla skinkan och lägg av hälften av skinkan på brödet.


Lägg på cirkel nummer två och gör samma sak. På cirkel nummer 3 brer du ett lager med smör. Toppa med ost. ( Jag hade olika sorters riven ost, därav den vackra färgen )
Toppa med tomater och torkad oregano.

Ställ in i ugnen tills osten fått en vacker färg.
Cirka 15-20 minuter.

 

0
Prenumerera
Notis om
2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anette
1 år sedan

Julskinka?

jennysmatblogg
Reply to  Anette
1 år sedan

Man kan ha vilken skinka man vill. Rökt , kokt , julskinka.
🙂

Nästa inlägg

DÅ VAR DET ONSDAG IGEN

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x