Supersnabba kycklinggrytan

Detta är en av mina supersnabba middagar när maten måste gå fort fort fort.
Och med så få ingredienser att barnen, inte kan lyckas peta bort någonting. En av deras favoriträtter…. Ni vet hur det kan vara ibland med lökbitar eller grönsaker. Hahah… Det är nämligen bara sås & kyckling, passar fint till både kokt ris eller potatis.Det här behöver du till 6 personer: 
1 kilo majskyckling
smör
salt & peppar

Gör så här: 
Strimla den halvtinade kycklingen och stek den i en stor stekpanna tills den är klar. Under tiden gör då såsen här nedan.

Det här behöver du till såsen:
4 msk smör
4 msk vetemjöl
8 dl vatten
3 msk kalvfond
1/2 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soja
1 msk svartvinbärsgelé
nymald vitpeppar & salt

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och se till att det blandar sig väl. Tillsätt vattnet lite i taget under ständig vispning. Låt såsen koka upp mellan varje spädning.Tillsätt fonden, grädde och soja. Låt såsen småkoka i 5 minuter. Rör då och då. Rör ner svartvinbärsgelén, Smaka av med peppar och salt. Vänd allt över kycklingen och låt sjuda ihop i fem minuter, skulle såsen kännas för ”tjock” rör då ner mer vatten. 


Smaklig spis. 

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Alla <3 -ans dag

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x