PANNACOTTA DELUXE

Något smarr till helgen?
Prova då dessa.
Receptet kommer härifrån.

Det här behöver du till 4 pannacotta:
5 dl vispgrädde
1,2 dl gelesocker
1 tsk vaniljsocker
1 burk med sötad kondenserad mjölk
en nypa salt

Bananfluff
1 påse tutti frutti Bananas
3 dl vispgrädde

Sockergarnityr
2 dl strösocker

Gör så här:
Ta bort etiketten från burken och koka den i en kastrull med vatten i en timme. Viktigt att vattnet täcker under kokningen.
Ta ur och låt svalna. Häll grädde i en kastrull tillsammans med gelesocjer, vaniljsocker+ salt. Låt sjuda upp i cirka 30 sekunder. Tillsätt halva burken med kondenserad mjölk och rör till en slät smet. Häll upp i fina glas och ställ kallt i minst 4 timmar ( gärna över natten)  Du kan förbereda fluffet samt sockergarnityren. Innan servering toppa dem med fluff, sockergarnityr, mandelbiskvier och lite pudrad kakao.

Fluffet gör du så här: 
Mät upp grädde i en kastrull och vänd ner godiset, låt sjuda under omrörning.
Mixa sedan allt slätt. Ställ kallt, gärna över natten. När det är dags att garnera vispar du fluffet och spritsar ut över pannacottan

Sockergarnityr gör du så här:
Mät upp strösocker och smält i en torr stekpanna. Vänd över ett bakplåtspapper. När de svalnat bryter du loss lagom stora bitar att dekorera med.

1

3 responses to “PANNACOTTA DELUXE

  1. Maria skriver:

    Hej!

    Gillar verkligen din blogg och variationen med resor, recept och inredning, men undrar varför du inte ger cred till dem som faktiskt kommit på recepten som du lägger ut?
    Vet om att man inte kan ”äga” ett recept, men tänker att det hör till god ton? 🙂 Menar absolut inte detta som kritik, tycker att du gör ett fantastiskt jobb med blogg + sociala medier och håller en hög nivå samtidigt som du bollar familjeliv och allt vad det innebär. Är väl baar lite nyfiken helt enkelt 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hej Maria,

      Vad roligt att du gillar bloggen.Det värmer.

      Absolut, du har helt rätt – detta inlägget var en repris och jag missade helt att få med att receptet kom ifrån Smakbox broschyr.
      Annars är jag alltid noga att skriva ut det.
      Men tack för att du uppmärksammar!

      Ha en superfin dag.

  2. Lena skriver:

    Du säger att du alltid är noga med att skriva ut var recepten ursprungligen kommer ifrån.
    Ursäkta, men så upplever jag det inte alls utan precis tvärtom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *