WIENERBRÖDSTÅRTA

Här kommer ett smarrigt och gott tips till nyår. 

.

Smördegen köper du ark i kyldisk.

Du behöver :
2 ark med stora smördegsplattor
marsanpulver ( ej kokbar )
4 dl vispgrädde
färska bär
florsocker

.

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Börja med att rulla ut ett ark i en bakplåtsklädd ugnsform. Och skjuts in i ugnen i 15-18 minuter eller tills smördegen är gyllene.
Under tiden rör du ihop vaniljkrämen. Jag hade cirka 7 dl mjölk med 12- 14 msk marsanpulver. Prova er fram till önskad konsistens. ( Det tar en liten stund för krämen att stelna, så ta lite i taget. ) Ta ut smördegen och låt svalna, så gör du samma sak med den andra smördegesplattan. Skjuts in i ugnen tills den blir gyllene och sen ut.
När den första smördegen svalnat så breder du ut vaniljkrämen. Vispa grädden fluffig.
Toppa med den svala smördegen, fördela ut grädden.
Strö över bären och pudra över florsocker.

Voila! Klar att servera.

2

6 responses to “WIENERBRÖDSTÅRTA

  1. Maria skriver:

    Hej,
    Går den här tårtan bra att förbereda? Kanske baka av ”bottnarna” och lägg i mellan innan servering?
    Tack på förhand.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja, just så. Baka bottnarna innan men lägg inte ihop innan servering

      1. Maria skriver:

        Tusen tack och god fortsättning. Första bottnen är i ugnen nu. Håller tummarna för god tårta på eftermiddagens kalas. 👌🏻

  2. Annika skriver:

    Undrar detsamma som Maria

  3. Kamilla Hellström skriver:

    Funderar vad är marsanpulver? Brukar baka mycket men har aldrig hört om marsanpulver, men kanske de inte finns i Finland ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      marsanpulver är den mixen man gör vaniljkräm av.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *