INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

SALT KOLAFUDGE

.

Nu kommer den supergoda saltkolafudgen.
Denna bara måste ni prova snarast.

 Detta behöver du:
3
dl vispgrädde
2 1/2 dl socker
1 dl ljus sirap
1 vaniljstång
100 gram vit choklad
50 gram smör
1,5 tsk flingsalt + extra till garnering

Gör så här: 
Koka upp grädde, socker, sirap och frön från en urskrapad vaniljstång samt vaniljstången i en vid kastrull. Rör om då och då. Låt koka tills temperaturen uppnår 120C. Ta sedan kastrullen från värmen och fiska upp och släng vaniljstången. Rör ner vit choklad bruten i bitar, smör och flingsalt. Rör tills smeten är jämn och fri från klumpar, och häll sedan över smeten i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper. Sprinkla gärna över lite extra flingsalt på toppen efter ett par minuter. Förvara i kylen tills fudgen stelnat helt, skär den sedan i bitar. Förvara i kyl.


❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Måste ju bara komma in med ett dagens tips. Speciellt riktat till er som är på jakt efter någon särskild möbel. För just nu får alla nya kunder 40% RABATT på dyraste varan hos Jotex. Klicka här: https://c.klar.na/al/88Xp/

Ska man ändå köpa möbel så är det väl supertrevligt med 40 % RABATT,
Me liiiike!

 

9
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maja
4 år sedan

Är du galen, släng inte vaniljstången. Är ju jättedyr och orkideen blommar endast en dag så då måste den självpollineras. Är mycket jobb bakom varje blomna och stång och lång transport hit Så att bara slänga den är både respektlöst och onödigt slöseri!
Spara den och gör eget Vaniljsocker eller mal och använd pulvret. Aldrig slänga en sådan dyrbar råvara.
God Jul

Jennifer
Reply to  Maja
4 år sedan

Det lär inte vara så mycket kvar på vaniljstången att använda efter att den kokat med såpass länge 🙂 läste du receptet?

Diana
4 år sedan

Hej
Ville bara säga att din nya bok är så jäkla bra har stått i köket hela dagen idag och bakat massor av julgodis bara från din bok. Tack för din bok och för allt gott vi kommer få njuta av på julafton. God jul och Gott nytt år.

jennysmatblogg
Reply to  Diana
4 år sedan

<3

maria
4 år sedan

Hej
Hur skriver jag ut dina recept?
Mia

Anna
3 år sedan

Hej! Min pappa är allergisk mot choklad, hur kan jag göra istället? Mvh Anna

Karin
3 år sedan

Godaste fudgen jag gjort – och ätit!

2 år sedan

Hur många bitar blir det på ett ungefär? 😊

Nästa inlägg

ÅRETS MEST SÅLDA KOKBOK

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x