SALT KOLAFUDGE

Nu kommer den supergoda saltkolafudgen.
Denna bara måste ni prova snarast. Recept funnit och kopierat rakt av hos den fina bloggen
Bara en kaka till.  
.

 Detta behöver du:
3
dl vispgrädde
2 1/2 dl socker
1 dl ljus sirap
1 vaniljstång
100 gram vit choklad
50 gram smör
1,5 tsk flingsalt + extra till garnering

Gör så här: 

Koka upp grädde, socker, sirap och frön från en urskrapad vaniljstång samt vaniljstången i en vid kastrull. Rör om då och då. Låt koka tills temperaturen uppnår 120C. Ta sedan kastrullen från värmen och fiska upp och släng vaniljstången. Rör ner vit choklad bruten i bitar, smör och flingsalt. Rör tills smeten är jämn och fri från klumpar, och häll sedan över smeten i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper. Sprinkla gärna över lite extra flingsalt på toppen efter ett par minuter. Förvara i kylen tills fudgen stelnat helt, skär den sedan i bitar. Förvara i kyl.

 

1

5 responses to “SALT KOLAFUDGE

 1. Maja skriver:

  Är du galen, släng inte vaniljstången. Är ju jättedyr och orkideen blommar endast en dag så då måste den självpollineras. Är mycket jobb bakom varje blomna och stång och lång transport hit Så att bara slänga den är både respektlöst och onödigt slöseri!
  Spara den och gör eget Vaniljsocker eller mal och använd pulvret. Aldrig slänga en sådan dyrbar råvara.
  God Jul

  1. Jennifer skriver:

   Det lär inte vara så mycket kvar på vaniljstången att använda efter att den kokat med såpass länge 🙂 läste du receptet?

 2. Diana skriver:

  Hej
  Ville bara säga att din nya bok är så jäkla bra har stått i köket hela dagen idag och bakat massor av julgodis bara från din bok. Tack för din bok och för allt gott vi kommer få njuta av på julafton. God jul och Gott nytt år.

  1. jennysmatblogg skriver:

   <3

 3. maria skriver:

  Hej
  Hur skriver jag ut dina recept?
  Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *