Bong Touch Of Taste

REKLAM FÖR BONG TOUCH OF TASTE

 

Ni som följt mig på bloggen ett tag vet att jag lagar alla mina såser med fonder. Jag tycker att fonden är det godaste och enklaste sättet att lyckas med en sås eller gryta. Sedan är det lätt & smidigt och man slipper hålla på och stöka med vatten & buljongtärningar. Med fonder kan man bara lätt smaka av såsen med en liten skvätt till koncentrerad fond. Hur enkelt som helst, och så slipper man ju massa disk.
.
I dag vill jag ge er receptet på godaste såsen till köttbullar å kokt potatis.
Värsta goda husmanskosten, och detta är även en barnfavorit.

Bong Touch of Taste har även en fantastiskt bra receptbank på sin hemsida, så gå in och sök HÄR så kan du få tips på goda recept till just din favoritfond.  De har ju dessutom hur många olika fonder som helst, så det är lätt att variera sig. Kycklingfond, Kalvfond, Köttfond, Hummerfond, Fiskfond, Grönsaksfond. Här finns det fonder för alla smaker. Vill än en gång tipsa om :”Brynt scharlottenslökfonden”! Den är suverän för de som vill ha löksmak i maten, men har barn som är livrädda för att hitta lökbitar.

Till köttbullarna behöver du :
Smör att steka i
800 gram blandfärs
2 msk Bong Touch Of Taste kalvfond
salt och peppar

Till såsen :
Steksky från köttbullarna
2 dl vatten
2 dl grädde
2 msk Bong Touch Of Taste kalvfond
1 msk kinesisk soya
salt & peppar
1 tsk rödvinbärsgele
ev. lite maizena

Gör dina köttbullar så här;
Skala och koka potatisen i saltat vatten. Rör ihop ingredienserna till köttbullarna , gärna ett par timmar innan de ska stekas och låt stå kallt fram tills dess. Ta fram och rulla till lagom stora köttbullar. Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör & stek sedan köttbullarna tills de är gyllene. Under tiden gör du såsen. Häll i vatten i stekpannan och vispa ur all steksky, häll i grädde, soya och Bong Touch Of Taste kalvfond och låt sjuda ett par minuter. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen. .När du är nöjd med kryddningen så lägger du ner alla köttbullar i kastrullen med såsen och låter allt sjuda upp på svag värme tills köttbullarna är klara.
Servera med kokt potatis, lingon och inlagd gurka.

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Henke
4 år sedan

Fy farao så jäkla gott!

Nästa inlägg

JULBORD I SMÅLAND

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x