PULLED PORK I BRÖD MED PICKLAD LÖK

Kikar förbi med ett litet festligare tips denna helgen.
Pulled Pork med picklad lök? Hur gott är inte det.


Recept från min bok ”Middagstipset” , Fotograf Ulrica Pousette.

Det här behöver du:
1,2 kg fläskkarre
olja till formen
salt & peppar
2 gula lökar
2 1/2 dl barbecuesås ( ej så söt )
1 vitlöksklyfta

Picklad lök: 
2 stora rödlökar
3 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
1 dl ättikssprit 12 %

Vitlökssås:
2 1/2 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk chilisås
1/2 tsk torkad timjan
salt & peppar

Till servering: hamburgerbröd, pitabröd eller tortillabröd.
Valfria grönsaker.

Gör så här: 

Skär rödlöken tunt,
Mät upp vatten, socker & ättika i en kastrull och låt sjuda upp.
När den svalnat så häll över löken. Och förvara i en burk med lock.

.
Sätt ugnen på 100-120 grader, Ringla lite olja i botten på en gjutjärnspanna.
lägg ner köttet och krydda med salt & peppar. Hacka lök och vitlök och lägg i formen.
Fördela barbequesåsen över köttet lägg på locket och skjuts in i ugnen i 4-5 timmar.
Det är klart när du kan dra sönder det med en gaffel.
Blanda alla ingredienser till såsen och sedan är det klart att servera.

Mums!


0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

GODIS FRÅN USA

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x