PANKOPANERAD TORSKFILE MED DILLSTUVAD POTATIS

Godmorgon raringar. 
Vi kom hem sent igår efter en härlig dag på Ullared, ja eller gekås som det ju faktiskt heter.
Vi valde att åka redan i måndagskväll, då barnen hade studiedag i igår. Så vi bodde över i en liten mysig lägenhet i stugbyn. Nej, inget samarbete denna gången heller. Jag & barnen tokgillar bara gekås.  Och vi hittade massa julklappar, kläder och annat roligt. Men det som var allra roligast var ju att de hade båda min senaste böcker där.
Så coolt!! Det var faktiskt ett par stycken som handlade mina böcker medan jag stod där också.
Fasen så sjukt! Grymt stolt ändå.

.
Fotograf: Ulrica Pousette Recept från min bok ” Middagstipset”

För 4 personer behöver du:
800 gram potatis ( fast sort )
4 fina torskfileer
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl panko
+ salt & citronpeppar

Dillstuvningen: 
3 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl grädde
1 kruka finhackad dill
salt & peppar

Gör så här: 
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Då blir koktiden kortare och du får lagom stora bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Under tiden gör du fisken. Häll upp mjöl på en tallrik, vispat ägg på en annan tallrik och sist panko + salt & citronpeppar på den tredje tallriken. Doppa torsken på bägge sidor först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Smörstek dem sedan i en stekpanna. Under tiden kan du göra stuvningen. Börja med att hetta upp en kastrull  med smör, när det smält så vispar du ner mjölet tills det blir klumpfritt. Häll sakta i lite av grädden tills du har en klumpfri redning och häll i resten av vätska under omrörning. Smak av med dillen & salt och peppar. När potatisen är färdigkokt häller du bort vattnet och vänder sedan ner stuvningen bland potatisen och rör om.

Servera sedan genast med den smörstekta panerade torsken

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gülay
1 år sedan

Undrar om man kan ha mjölk istället för grädde? Du har denna recept även i mera middagstips boken med!

Nästa inlägg

MITT VINTERLAND

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x