I dag är det köttfri måndag, men jag har inget klart vegetariskt tips till er i dag.
Så istället skriver jag om denna populära wienersnitzel från min bok ”Middagstipset”
.Fotograf: Ulrica Pousette
.
Det här behöver du till 4 personer
4 kalvschnitzel
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl ströbröd
salt & peppar
citronklyfta till dekorering
Serveras med kokt potatis och gröna ärter
Pepparsås
För 4 portioner
1 gul lök
1 msk smör
1 – 1/2 msk stött rose peppar
2 msk kalvkoncentrerad fond
4 dl grädde
salt och peppar
ev. lite maizena
Önskar man såsen lite tjockare, så red av med lite maizena
Gör snitzeln så här:
Banka ut kalvsnitzeln tunt, doppa den sedan i mjöl, vänd den i ägg och därefter direkt i ströbröd.
Stek den klar i stekpanna med smör. Salta & peppra
Gör såsen så här :
Smält smöret i en kastrull, fräs den hackade löken mjuk, men inte bränd.
Blanda ner fond, vatten, grädde och roespeppar. Låt sjuda i tio minuter.
Sila såsen, innan du häller upp den i en såsbringare.
Klar att serveras.
Idag blev jag så glad,för då låg din bok i brevlådan. Nu ska jag sätta mig och titta igenom den,på alla goda recept. Taaack😘
<3
Tack gulliga Jenny för en så fin bok.
kram
Anita
❤️
Denna middag med WIENERSNITZEL gjorde jag för en vecka sedan . Efter detta recept. Det blev supper bra och gott med . Tack ännu en gång Jenny för dina recept.