Jennys Julkakor

Hej där finingar,
Dagen igår gick åt att fylla på kyl och frys, läsa läxor och städa hemma. Plus att jag hann med en snabb runda på stan och kollade in julavdelningarna. Majj gaaaad vad jag längtar nu! När barnen somnat satte jag mig för att jobba igen, och då hittade en del recept som jag inte hunnit lägga upp från förra året. Dessa kakor provbakade jag för senaste boken, men kakavsnittet blev väl stort så vi fick sålla.
Så detta receptet behöll jag till bloggen, enkla goda havrekakor med russin i.

Självklart går de baka även innan jul, men russinen ger dem lite extra julkänsla. Tycker inte ni? 

.

Cirka 20 kakor

3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
150 g rumsvarmt smör
80 gram russin (valfritt)

Garnering:
100 g mörk choklad

.

 

Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smöret, och russin och rör samman till en deg.  Forma till en rullad längd. Dela längden i cirka 20 bitar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Grädda dem mitt i ugnen 15-20 minuter.  Smält chokladen i micron ( eller över vattenbad ). Ringla chokladen över kakorna med en liten sked.

5

3 responses to “Jennys Julkakor

 1. al68 skriver:

  Dessa måste jag boka till årliga adventsfika. Vet du när din bok börja skickas ut?

  1. jennysmatblogg skriver:

   Ja det blir om en vecka ❤️ Ska börja signera på måndag. Och kommer nog sitta hela veckan 😘

   1. al68 skriver:

    😍😘❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *