Fläskfile i krämig gorgonzolasås

Hej hej från ett varmt Gambia,

jag har försökt i timmar att uppdatera bloggen från dagen som fått. Men det är så dålig täckning så det har varit svårt att ladda upp bilder, hoppas att det kanske funkar bättre imorgon.

Här kommer istället ett middagstips. På återseende imorgon igen.

Det här behöver du till 4-5 portioner:

6 portioner potatismos
2 äggulor
2 putsade fläskfilé
salt och peppar

Gorgonzolasås :
2 msk Smör
100 gram god gorgonzolaost
1 liten finhackad sharlottenlök
4 dl creme fraiche
1/2- 1 dl grädde
1 msk konc. köttfond
salt och peppar

Toppa med klippt fin persilja

Gör så här:
Ställ ugnen på 250 grader. Rör ihop potatismoset med äggulorna Spritsa moset runt omkring på en ugnsfastform och gratinera i ugnen tills den fått vacker färg. Under tiden skär du cm-tjocka bitar av fläskfilen och bryner klart i smör. På stekspadet gör du sedan såsen, fräs löken mjuk i smöret – men den ska inte få färg. Häll över vätska och låt sjuda. Sila bort löken och rör ner creme fraiche, och fond och smula ner osten och låt puttra i fem minuter smaka av med salt och peppar. Lägg upp köttet i mitten på fatet med spritsat gyllene mos, ringla över såsen och dekorera med persilja.

1

2 responses to “Fläskfile i krämig gorgonzolasås

  1. Katarina skriver:

    Heej!
    Måste fråga, vad heter hotellet i Gambia?
    Det såg så fint ut på filmen som du visade på instagram.
    Hoppas ni har det toppen!

  2. Jossan skriver:

    Här kommer en gudomlig god fläskfilégryta. Den blir så krämig o god i smaken. Detta måste du testa

    2 fläskfiléer
    5dl grädde
    2 paket philadelphiaost (300gx2)
    1 msk soya
    2,5 msk kalvfond
    2,5 msk grönsaksfond
    1 pkt frusna wokgrönsaker (findus)
    Pasta (ex tagliatelle )

    Putsa fläskfilén och skär sedan upp i lagom stora bitar. Fräs klar bitarna i stekpanna med smör o salta och peppra. Rör ihop alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt koka upp. Lägg i fläskfilén i kastrullen med sås. Ta fram woken direkt ur frysen och stek woken knaperstekt i stekpanna med lite olivolja. Häll över grönsakerna i grytan och servera genast tillsammans med pasta o en god sallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *