Gratäng med pasta & kyckling

Kikar förbi med ett smarrigt middagstips.
Denna rätt uppskattas lika mycket av små som stora.


Fotograf Ulrica Pousette, recept kommer från min bok ”Middagstipset”
.

Det här behöver du till 4 portioner:
Pasta för 4 portioner
2 stora kycklingfileer
smör
salt & peppar
100 gram rökt skinka

Ostsås
25 gram smör
2 1/2 msk mjöl
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl finriven ost
1 msk chilisås

Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader, häll upp den kokta pastan i en ugnssäker form. Strimla kycklingen och smörstek den klar med salt & peppar. Lägg den över pastan, och strimla skinkan och sprid ut över formen. Ta fram en kastrull och börja med ostsåsen, smält smöret, och pudra över mjölet under omrörning med handvisp. Tillsätt lite av grädden i taget och vispa så att det blir klumpfritt, tillsätt resten av vätskan och låt sjuda upp. Vänd sedan ner osten under omrörning och även chilisåsen. Häll sedan såsen över gratängen, den blir riktigt krämig och god. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 10- 15 minuter eller tills gratängen fått en vacker färg.
Servera sedan med en god sallad.

10
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Joseohine
4 år sedan

Här kommer ett väldigt gott recept på kycklingrätt. Det är otroligt gott.

900 gram kycklingfilé
300 gram philadelphiaost
2,5 dl grädde
0,5 msk soya
1,5 msk kycklingfond
1,5 msk grönsaksfond
1 röd paprika

Strimla kycklingen och smörstek den klar i stekpanna. Krydda med salt o peppar. Rör ihop övriga ingredienser till såsen i en kastrull o låt koka upp. Hacka paprikan i bitar. Lägg över kyckling o paprika i såsen. Sedan är den klar att serveras med pasta eller hasselbackspotatis.

Nina
3 år sedan

Gott, men jag upplevde att det kändes lite gryningt. Möjligen att gratängen fick vara kvar i ugnen lite för länge? Sen hade det nog varit gott med lite vitlök i & möjligen lite Creme Fraîche i också. Hade pastasnäckor då jag tyckte det såg ut som att du hade det på bilderna. Tack för dina bra recept!

Nästa inlägg

Måndagen so far

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x