Måndag idag och det betyder köttfritt för många svenska hem.
Detta är en klassiker hemma hos oss, enkel att göra, god samtidigt som det känns lite festligt.
.
Fina bilder är Ulrica Pousette fotograf till, receptet är från min bok ”Middagstipset”
.
Detta behöver du till Peston:
2 krukor färsk basilika
50 gram pinjenötter
1 vitlöksklyfta
1 1/2 – 2 dl olivolja
100 gram riven parmesanost
2 nypor flingsalt
nymalen svartpeppar
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.
Plocka basilikabladen. Rosta pinjenötterna i en torr panna och mixa dem sedan hastigt i en matberedare.
Grovhacka vitlöken, och lägg ner tillsammans med basilikan. Mixa ihop och tillsätt olivoljan i en stråle, tills du får den konsistens du vill ha.
Rör till sist ner parmesanen. Smaka av med salt & peppar.
Klart att servera,

Så gott älskar pesto mums enkelt men ljuvligt recept kram