SMÅ ANANASPAJER MED HALLON

Denna pajen kan du göra med vilka bär du gillar bäst. Funkar både med frysta och med färska.
Den är super god att göra med blåbär, hallon, mango och även med ananas.
Frisk och fräsch i smaken, en riktig favorit.
.

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
200 gram smör
1 1/4 dl ströscoker

Fyllning: 
500 gram konserverad krossad ananas
2 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
20 st färska hallon

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Skär smöret i tärningar och häll ner det tillsammans med sockret. Arbeta snabbt ihop till en deg och tryck ut den i 6 springformar ( cirka 9 cm ) eller en stor springform på 24 cm.
Häll av spadet till ananasen, och rör ihop dem med resten av ingredienserna till fyllningen. Utom hallonen.
Häll i smeten i pajformarna och tryck ner några hallon i. Grädda i mitten på ugnen i cirka 40 minuter eller tills pajen fått aningen färg. Låt svalna helt eller kallna innan servering.
Serveras med grädde eller glass.

3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *