SMÖRGÅSTÅRTA MED RÄKOR & SKINKA

Har ni bestämt vad ni ska äta i helgen!
Kanske kan jag få fresta med lite smörgåstårta ?
Den är både god och enkel att göra.

Varsågoda.


Fotograf: Ulrica Pousette. Recept kommer från min senaste bok ”Middagstipset”

Det här behöver du :
4 hela hönökaka-bröd eller 8 halvmånar
Philadelphiaost
.

Till leverpastejsfyllningen 2 lager :
400 gram bredbar leverpastej
3 dl creme fraiche
100 gram philadelphiaost
4 msk bostongurka
.

Äggröra :
4 finhackade ägg
100 gram philadelphiaost
2 dl creme fraiche
3 msk majonäs
.

Till röran runt omkring :
 3 dl vispad grädde
2 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
.

Tips på dekorering :
skinka
ost ( goudaost är lätt att göra fina ostrullar av )
hackad rödlök
kokt ägg
vindruvor
gurka
handskalade räkor
stenbitsrom
apelsinskivor
.

Gör så här :
Förberd tårtan kvällen innan, och dekorera den precis innan. Rör ihop rörna i olika skålar, bred ett rejält lager med philadelphiaost på varje smörgåsdel. Fördela sedan de olika fyllningarna i tårtan och till sist så bred runt fyllningen runt hela tårtan. Ställ in i kylskåp ( inplastad ) över natten.

Dekorera sedan tårtan precis innan den serveras.

 

3

One response to “SMÖRGÅSTÅRTA MED RÄKOR & SKINKA

  1. Lena skriver:

    Hej!
    Har nåt fallit ur receptet, eller är skinkan och räkorna enbart med på dekoreringen?
    Blir det då inte väldigt stabbigt med så mycket creme fraiche och philadelphiaost?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *