KÖTTFÄRSFYLLD SURDEGSLIMPA

Hej hej,
.
Det är svalare ute denna veckan, jag gillar`t. Nu är det mycket lättare att motivera sig att stå inomhus och röra runt i grytorna.
När jag gjorde köttfärsås förra veckan kokade jag dubbelt så mycket, för att jag planerade att göra fylld köttfärslimpa dagen efter. Jag gillar ju att göra det enkelt för mig 😉 Detta är en sådan favvo hemma.
Försvinnande god.

Planerar du som jag att koka bade köttfärsås och denna limpan så dubblar du bara receptet 🙂 


Du behöver:
1 valfri limpa
1 finhackad gullök
500 gram blandfärs
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk tomatpure
2 dl smaksatt creme fraiche ( paprika & chili te.x )
1 msk oxfond
1/2 msk kinesisk soja
1 dl grädde
2 dl riven ost
några finhackade tomater
1 kruka basilika

Serveras med valfri en god sallad.

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Hetta upp en stekpanna med smör, fräslöken gyllene.
Vänd ner färs, tomatpure och pressa ned vitlöksklyftan. Stek tills färsen är klar.
Vänd ner crème fraîche, fond, soja, grädde och låt puttra ihop. Riv ner massor av ost, tomater och basilika.
Låt allt sjuda ihop.

Under tiden skär du av locket på limpan.Gröp ur innehållet så att du får plats att fylla den med den krämiga röran.
Fyll den med köttfärsen och toppa med massa ost.. Lägg på locket och skjuts in i ugnen på 20 minuter.
Eller tills den får en fin färg.

Smaklig måltid

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *