FLÄSKFILEGRYTA MED SAMBAL OELEK

Tips på en god fredagsmiddag.
Fläskfilegryta som du serverar med ugnsrostade rotgrönsaker.

.

Det här behöver du till 4 personer
smör
1 stor fläskfile
2 pkt bacon
10 champinjoner
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk kinesisk soja
2 msk kalvfond
1-2 tsk sambal oelek

Serveras med rotgrönsaker
Tex* morot, potatis & lök ringla över olja & ströbröd för mer krispighet.

Gör så här: 
Skär fläskfilen i tunna bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek lite av köttet i taget ( för att det inte ska koka) Stek på medelhög värme tills köttet får vacker färg. Lägg sedan åt sidan medan du klipper ner baconet och steker det knaperstekt, vänd ner svampen och fräs runt tills den blir lite gyllene. Vänd då tillbaka köttet tillsammans med crème fraîche, grädde, soja, fond & sambal oelek. Låt grytan sjuda ihop och servera sedan tillsammans med ugnsbakade rotgrönsaker

2

One response to “FLÄSKFILEGRYTA MED SAMBAL OELEK

  1. Josefine skriver:

    (Förnyelse sen tidigare recept jag skickade)
    Hej!
    Här kommer ett recept på en otroligt god fläskfilégryta med wokgrönsaker. Bjöd på denna igår när vi hade besök och alla åt flera portioner.
    6 pers
    Ingredienser :
    2 fläskfiléer
    1 litet paket 500 gram wokgrönsaker (findus)
    600 g Philadelphiaost naturell (2 stora burkar 300g)
    5dl matlagningsgrädde
    2,5 -3 msk kalvfond (bong )
    2,5 -3 msk grönsaksfond (bong)
    1 msk soya

    (Låter mkt sås men det blir alldeles lagom i och med att woken ska i med)

    Servera med pasta och sallad

    Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull :grädde, philadelphiaost, fonder o soja och låt sjuda upp. Skär fläskfilén i lagom stora bitar o Bryn fläskfilén klart o krydda med salt o peppar och lägg sedan i den i kastrullen med sås. Till sist steker jag wokgrönsakerna knaperstekt i olivolja och häller sist över grönsakerna i grytan innan servering. Mitt favoritrecept som jag vill dela med mig av.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *