Färsbiffar med grönpeppar

Nu när hösten närmar sig så blir man allt mer sugen på att stå och laga mat inomhus.
Här kommer riktigt goda biffar med smak av grönpeppar.

Till 8 biffar behöver du: 
800 g nötfärs
1 dl vispgrädde
1 1/2 tsk salt
2 msk grönpeppar finhackad
1 st ägg
.

Till såsen: 
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk kinesisk soja
1 msk oxfond
2 msk hel grönpeppar
1 tsk lingonsylt
:

Gör så här: 
Blanda färs, grädde, salt, grönpeppar och ägg. Rör ihop tills allt är väl blandat. Forma till 8 stora biffar alternativt 16 små.
Stek biffarna i omgångar i smör tills de är genomstekta. Mät upp alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt sjuda upp. Servera detta med kokt potatis eller potatismos.

Smaklig måltid.
.

1

2 responses to “Färsbiffar med grönpeppar

  1. linnea skriver:

    vilken oxfond kör du på?
    detta blir och testa göra någon söndag framöver, ser jättegott ut!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Touch Of Taste 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *