TACOPAJ

Det närmar sig kräfttider nu och vad passar inte bättre då än att komma med tips på goda tillbehör. Pajer har vi flera olika när det bjuds på kräftskiva. För kors i taket, så finns det faktiskt inte dem som är så jätteförtjusta i kräftor.
Så vi brukar bjuda på västerbottenpaj, kantarellpaj och även denna goda tacopajen.
Denna går hem även hos de små familjemedlemmarna 🙂
.Fotograf: Ulrica Pousette / recept från min senaste bok ”Middagstipset”.

.

Det här behöver du till pajdegen :
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 gram rumsvarmt smör
1 1/2 dl mjölk

Till fyllningen:
800 gram blandfärs
2 tacokryddpåsar
1/2 burk med fyllig tomatkross

Topping:
tomater
2 1/2 dl creme fraiche
2 dl riven ost
Persilja

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen, kavla ut och tryck ut i en rund form med avtagbara kanter. Fräs färsen klar, i med kryddningen och en halv burk med krossade tomater. Låt sjuda ihop ett par minuter. Fyll skalet med färsen, och dela tomaterna och lägg överst. Blanda ihop creme fraichen och den rivna osten och klicka ut över fyllningen. Ställ sedan in tacopajen i mitten på ugnen i cirka 20- 25 minuter .

Serveras med en krispig sallad.

2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *