HEMMAGJORDA FISKPINNAR

En favorit i många hem och hus är fiskpinnar. I allafall om man frågar barnen i huset.
Och ibland vill man kanske laga lite nyttigare än halvfabrikat, så därför provade jag att göra egna fiskpinnar.
Mycket godare än köpe, såklart!! Och man vet precis vad man får på tallriken.

Fotograf: Ulrica Pousette 

 

För 4 personer behöver du : 
400 gram torskfile
2 ägg
2 dl mjöl + salt
2 dl ströbröd
smör

Gör så här :
Vispa äggen lätt och lägg upp i en djup tallrik, och ta fram en tallrik med mjöl och salta  och ströbröd.  Skär den tinade torskfilen i lagom stora bitar. Och börja med att doppa fisken i mjöl, sen i ägg och sist i ströbrödet och lägg upp de panerade fiskbitarna på en tallrik medan du värmer upp en panna med rikligt med smör.
Stek fiskpinnarna frasiga och fina på varje sida.
och servera med potatismos
.

Skolans kalla dillsås:
4 dl gräddfil
3 msk majonäs
2 msk bostongurka
4 msk fryst dill
1/2 msk pressad citronsaft
salt

Gör så här:
Rör ihop såsen och ställ kallt fram till servering.

1

5 responses to “HEMMAGJORDA FISKPINNAR

  1. Perfekt och dessutom väldigt vackert när dom inte blir så himla exakt perfekta som köpe-fiskpinnar blir! Jag brukar själv göra det i bland.
    //Berith

  2. carina skriver:

    Jag brukar göra egna fiskpinnar,men tycker det är godare med panko ströbröd,tycker dom blir ännu frasigare då-)

  3. Josefine skriver:

    Har du något tips vad man kan ha i såsen istället för bostongurka? Min dotter tål inte lök och det är det i bostongurkan man köper.

    1. Anonym skriver:

      Josefine: Jag har aldrig bostongurka i utan brukar istället hacka smörgåsgurka och lite kapris och lägga i, tycker det blir mycket godare.

  4. Lisa skriver:

    Gott 🙂
    En liten fråga, jag har din mat-app, kommer det in nya recept i den fortfarande?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *