Jennys Havrekakor

Kikar förbi med ett smarrigt kakrecept. Ingredienser som nästan alltid finns hemma i skafferiet.
Kanske vill du baka dem redan idag? 
.
Cirka 20 kakor

3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
150 g rumsvarmt smör
Garnering:
100 g mörk choklad

Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smöret och rör samman till en deg.  Forma till en rullad längd. Dela längden i cirka 20 bitar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Grädda dem mitt i ugnen 15-20 minuter.  Smält chokladen i micron ( eller över vattenbad ). Ringla chokladen över kakorna med en liten sked.

0
Prenumerera
Notis om
6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
2 år sedan

Aldirg ens tänkt på att man kan göra sådana själv! Tack för bra tips! 🙂 Dessutom så vet man då vad de innehåller.
//Berith

maria
2 år sedan

Hej Jenny!

Ville bara önska all lycka till dig och kärleken 💕

Ylva
2 år sedan

Hej Jenny,
var köper du dina bakplåtspapper?
Ser lite rutiga ut……

jennysmatblogg
Reply to  Ylva
2 år sedan

I mataffären 🙂 Märket är toppits.

Malin
2 år sedan

Hej!
Kan man frysa kakorna?😊
/Malin

jennysmatblogg
Reply to  Malin
2 år sedan

Absolut 🙂

Nästa inlägg

Citronsorbet

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x