GAMBIA, ZANZIBAR ELLER KENYA

Hej där,

Jag googlar ju alltid bland nya resmål, det finns så många vackra platser att se. Och det som just nu är mest googlat på min dator är : Zanzibar, Tanzania, Kenya. Jag har även nu i dagarna också börjat kika på Gambia. Gambia har ingen safari vad jag har förstått med jag har läst att man kan åka på utflykter för att se fria schimpanser. Det hade också varit så coolt.

Har ni varit där kanske, hur är stränderna, priserna och maten ?
.

Något ställe ni kan rekommendera ?
.


Bild från Seychellerna. 

0
Prenumerera
Notis om

18 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Carina
4 år sedan

Zanzibar är fantastiskt. Trevliga människor och fantastiskt god mat!. Några nätter på otroliga Emerson spice i Stonetown innan ni fortsätter till någon strandresort i norr är ett måste! Zanzibar är väldigt mycket mer öppet (men konservativt-tänk på klädseln!) och avslappnat än Tanzania som just nu har en hemsk politik men förtryck av kvinnor, HBTQpersoner och MR-aktivister och bör därför undvikas. Dianibeach i Kenya har otroligt vackra stränder om det är målet med resan.

Inez
4 år sedan

Vi har börjat titta på kombi resa Tanzania – Zanzibar. Hört massa bra om det av bekante. Se till att resa i år så får vj lite tips från dig;-) haha

4 år sedan

Var i två veckor i Kenya i höstas, fantastisk resa!
Två olika nationalparker där vi med privat guide fick se the big 5 samt the ugly 5. Bodde på fina resorts med riktigt bra standard. Flög sedan direkt från Masaimara till sol och bad vid kusten söder om Monbasa.

Eva
Reply to  Daniel F
4 år sedan

Daniel F! Vilken resebyrå anlitade ni?

Amanda
4 år sedan

Tipsar om att åka till Pemba Island, grannö till Zanzibar och inte lika exploaterad. Fantastiskt vacker! Bad, snorkling, dykning och båtturer. Vi hade turen att se val och delfiner. Rekommenderar varmt Manta Resort. Fantastisk god mat och trevlig personal. Går ju att kombinera några dagar på ön med safari i Tanzania. 🙂

Ellisabeth
4 år sedan

Kenya har fantastiska safari. Kusten där är underbar. Fria chimpanser kan du se i Uganda.

Malin
4 år sedan

För flera år sedan var jag o min make i Gambia, aldrig mer. Dålig mat, vi var där i 2 veckor halva tiden låg jag sjuk. Fick uppsöka sjukhus. Dålig PGAV maten. Fick uppsöka infektion när vi kom hem oxå. Så big NO.

Cornelia
4 år sedan

Åkte 2014 med Solresor till Kenya (1 veckas safari på olika platser i landet) och Zanzibar (1 vecka).
Helt underbar resa!!!

Jörgen
4 år sedan

För två år sedan var vi 1 vecka på safari i Tanzania i de alla kända nationalparkerna och fick uppleva The Big five. Vi åkte med Afrika Safari som har bra priser på marknaden och redan var kanon. Andra veckan var vi på Zanzibar men trodde det skulle vara renare och finare stränder så vi var lite besvikna men var väldigt avkopplande efter att varit på safari och bott på savannen en vecka

Berith
4 år sedan

Vi åkte med flamingotoirs till Kenya på safari och en vecka Zanzibar sol och bad.
Helt fantastiskt

Wilma
4 år sedan

Rekommenderar Zanzibar i kombination med Kenya eller Tanzania. Safarin först och sedan slapp och sol på Zanzibar. Finns många som kan fixa sådana upplägg som du säkert har sett. Undvik Gambia. Jag har inte varit där men har en fördom om att det mest är gamla tanter som åker dit för att träffa yngre män. Kan ha fel där men…Sedan tror jag också att det är ganska likt Kap Verde som inte var något vidare alls. Tråkigt och fult.

Anette
4 år sedan

Vi var 10 dagar i Gambi i februari i år. Det var en helt fantastisk upplevelse! Vi har rest en hel del, både till de klassiska charterställena men också till lite mer outforskade marker. Gambia var helt klart en outforskad guldklimp! Vi bokade en klassisk charter resa med Ving och bodde på ett underbart hotell utanför huvudstaden Banjul. Möjligheterna till utflykter var oändliga! Vi åkte över till Senegal på Safari i Fatalah nationalpark, det var väl värt det! Det tog en dag allt som allt och själva resan i sig var en upplevelse bara det 🙂 stränderna var milslånga med varm orange sand. Mycket vindar dock så vi vågade oss inte ut i havet speciellt mycket. Ett tips är absolut att kontakt Gambiagrupperna och åka på deras utflykter, de gör ett fantastiskt arbete för barn och kvinnor och är så hjälpsamma och visar upp landet!

Jag kan skriva i evigheter om Gambia men mina spontana tankar är att 10 dagar räckte inte för alla utflykter vi önskade göra. Landet är långt och har mycket spännande utflyktsmål i båda ändarna.

Vad du än väljer så hoppas jag du får en fantastisk resa! 🙂

Claudia
4 år sedan

Hej jag är kenya NU i mombasa…whitesandshotellresorts
Här är som i paradis…folk är så så snälla mycket att se
Rekomenderar starkt! Googla whitesandhotellresort/beach bilder eller reefhotell också ….sanden ser ut som snö

Sarah
4 år sedan

Hej, jag var i Gambia för två år sen och det kan ha varit sen bästa resan i mitt liv! Människorna, kulturen, maten och gästvänligheten liknade inget jag har sett förr och då har jag ändå rest en del 😉.. Men vi var allt på safari under tiden vi var där, tog en taxi till ett naturreservat i Senegal vilket bara tog någon timma då det låg nära gränser och där såg vi noshörning, giraff, zebra, buffel, antilop, lejon, apor och säkert något jag inte minns just nu 😉

Tantgredelin
4 år sedan

Hej! Jag skulle varmt rekommendera Tanzania jag gjorde min praktik där, visserligen typ hundra år sen (2005), men det är det bästa land jag besökt. Jag fick även föremålen att besöka Zanzibar, vilket är den vackraste plats jag sett, och då har jag hunnit att resa en del. Otroligt vänliga människor, ville alltid hjälpa till om man frågade om hjälp!

Vi var i Nationalparken Ruaha, vilken nog inte är den bästa. Men en helt fantastisk upplevelse, och mer än god nog för ”fattiga studenter” vi såg inte The big five, men nära på, vi missade Leoparden, men fick se massor av ståtliga Giraffer!
Vill ni ha en utflykt i Dar, kan jag rekommendera Prisoners Island. En kort båttur från staden ligger en fd, fängelse ö. Mitt i ett paradis med vackra stränder och sköldpaddor på 100-200 kg. Där vi fick avnjuta nygrillad fisk till lunch, simpelt men så gott!

Vi besökte även bergen, samt Iringa, Engorogoro, Morogoro, Makete dessa orter var dock inte turistanpassade och hade inte någon bra mat. Men gudomlig natur! Men både Dar och Zanzibar tyckte jag hade bra mat om man gillar fisk och skaldjur, jag menar vem tackar nej till en pizza med färsk hummer på? 😊

På Zanzibar bodde vi vid Nungwi stranden och den var då helt magisk, helt obebyggd bortsätt från vårat hotell/bungalowe komplex. De hade grym mat. Jag vet nu dock inte hur det ser ut nu, om allt blivit för exploaterat då min erfarenhet är gammal. Men åker ni dit vill jag även tipsa om ”Slav” utflykten i Stone Town, på Zanzibar. Om den fortfarande går. Lycka till att välja eTt resmål,

Birgitta
4 år sedan

Vi åker till Tanzania och Zanzibar i Oktober, skall bli så spännande 🙂

Nina
4 år sedan

Hej

Har vart i Kenya, Tanzania och Zanzibar. Alla var magiska. Men var för ett gäng år sedan så har ej koll på ställena. Whitesands bodde vi på i Mombasa. Sedan bodde jag på landsbygden i Kenya i 3 månader. Vart runt på de flesta nationalparkerna i Kenya/Tanzania och det var ett minne för livet.

Nu är vi på Azorerna och, det är helt magiskt! Naturen är helt underbar. Vart på valsafari och sett kaskelottvalar. Badat i varma källor som värma upp av vulkanerna på ön. Terra Nostra! Den vackraste trädgården jag sett. Hortensior växer överallt på ön. Bildgoogla lite och njut. Och ja, det är så magiskt vackert som på bilderna.

Kram

Anette
4 år sedan

Ser att du precis som jag varit på Seychellerna. Vilket jag tycker är paradiset på jorden. Zanzibar är inte alls lika fint, men ett avkopplande ställe. När vi var där för 15 år sedan bodde vi på ett hotell på östra kusten, så låg helt ensamt bakom staket, vilket jag fick känslan av att många hotell gjorde (kan ha fel). Man kunde alltså inte ta en kvällspromenad i omgivningarna eller äta på något annat ställe än hotellet. Rekommenderar att åka på krydd-utflykt.

Nästa inlägg

THELMAS VEGANSKA GRYTA

18
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x