CAESERSALLAD MED RÄKOR & BACON

Hej från ett hett & soligt Korsika,

Idag är första riktiga slappar-dagen vi har. Så jag tänkte passa på att arbeta lite vid poolen medan barnen leker. Imorgon bär det av hemåt igen, hörde att ni hade det svalt hemma i Sverige. Inte mig emot efter alla dessa dagar av tropisk värme. Något som är gott att äta på sommaren är sallad. Och detta har blivit en favorit : Caesersallad med räkor & bacon
.

Fotograf Ulrica Pousette 

Till ceasarsalladen: 
handskalade stora räkor
romansallad
+ lite finhackad paprika
knaperstekt bacon
Hyvla gärna över lite parmesan också

Till cesardressingen:
1 dl olivolja
1 1/2 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
1/2 – 1 msk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
2 sardellfileer
1 äggula
1 dl riven parmesanost
1 msk grädde
salt & peppar

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser till salladen på ett vackert fat. Gör sedan såsen.
Hacka ner sardellerna i en skål, vänd ner äggula, pressad vitlök, citron. Mixa detta och häll i lite av olivolja/rapsoljan i taget, tills allt blandat sig, vänd ner osten & grädde tills och mixa slätt. Smaka av med salt & peppar  och ev. dofta över lite cayennepeppar.

 

1

One response to “CAESERSALLAD MED RÄKOR & BACON

  1. Maja skriver:

    Caesersallad och inte Ceasar.😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *