KREOLSK GRYTA MED CHORIZO

Gokväll,

Då var jag precis hemkommen efter en promenad med Charlie,
kvällsrundorna gör vi lite längre då hon tycker det är för varmt om dagarna. Vad har jag annars gjort idag? Ja förutom att jobba så har jag : efter lunch skjutsat Thelma och hennes kompis till tåget, uträttat några snabba ärenden på stan. Sen bjöd jag hit min systerdotter Fanny på besök med sonen Walter. Jisses så snabbt han växer, tänk att han snart blir tre månader.  Vi drack kaffe och skvallrade lite medan Nomi och hennes kompisar badade. En ljuvlig sommardag helt enkelt. Och nu är det dags att jobba ikapp det jag missat.

Här kommer ett middagstips till er som vill laga något gott, enkelt & samtidigt bjudvänligt. 


Receptet kommer från min bok Middagstipset. Fotograf:  Ulrika Pousette

Kreolsk gryta för 4 personer:
smör
600 gram fläskfile
salt & peppar
2 stycken choritzokorvar
1 stor gul lök
10 stycken klyftade champinjoner
1 röd paprika
2 dl vatten
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
1 tsk kinesisk soja
maizena
salt
1/2 tsk oregano
1/2 tsk timjan
1 dl svarta oliver
1 dl syltlök

Serveras med ris

Gör så här: 
Skär fläskfilén  i små bitar och fräs den i smör i stekpannan tills den är genomstekt. Krydda med salt & peppar. Skär paprika, lök & svamp, korv i mindre bitar. Lyft över fläskfilen på en tallrik medan du steker den löken, den ska bara bli glansig. Vänd ner korven paprika och svampen och bara hetta upp allt – då lägger du tillbaka fläskfilén . Vänd i vatten, grädde, fond & soja. Låt allt sjuda upp, önskar du tjockare konsistens kan du reda av grytan med lite maizena. Smaka sedan av grytan med salt, oregano, timjan. Sist du ner syltlök & oliver, när allt blivit genomvärmt är grytan klar att servera.

 

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Viola
4 år sedan

Det här var den första rätten jag gjorde ur din Middagstipset, så god!!!

Nästa inlägg

VECKOMATSEDEL

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x