KÖTTBULLAR TILL MIDSOMMAR

Såg att bilden kom upp igår, men receptet fattades.
Så vi provar igen. Grymt goda midsommarköttbullar kommer här.

Det här behöver du:
1 dl grädde
1 dl mjölk
3/4 dl ströbröd
1 kg blandfärs
1 1/2 tsk salt
2 ägg
2 msk grovmalen senap
1 1/2 tsk socker
smör till stekning

Gör så här: 
Blanda grädde, mjölk och ströbröd i en bunke. Låt det svälla ca 10 minuter, rör om då & då.
Blanda färsen med salt. Rör ner äggen. Krydda med senap och socker. Rulla färsen till små köttbullar, och stek dem i rikligt med smör.

 

2

6 responses to “KÖTTBULLAR TILL MIDSOMMAR

  1. Maria skriver:

    Är det kyckling som ligger mellan köttbullarna och jordgubbarna i skålen?😃 Tänkte om du hade recept på smaksättningen isåfall? 😃

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det grillade kycklingvingar. Vi hade knytis, ska se om jag kan ordna fram receptet

      1. Maria skriver:

        Åh tack! Vad gulligt av dig ☺️

  2. Karin skriver:

    Om det finns glutenintolerans i bekantskapskretsen kan man utesluta ströbrödet eller tycker du att man ska ta glutenfritt istället?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Man kan utesluta ströbröd & vätskan 🙂

  3. Anna skriver:

    Varför socker i köttbullarna 🤔

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *