Fredagsmat

Alla dessa kortveckor och klämdagar gör ju att det känns som om det är fredag var och varannan dag. Fast imorgon är det ju fredag på riktigt. Har ni bestämt vad ni ska äta än ?

Annars kan jag rekommendera en fin köttbit med hemmagjorda sötpotatisstrips.
Så här gör jag mina sötpotatispommes extra crunchiga.

Du behöver :
1 stor sötpotatis
2-3 msk potatismjöl
rapsolja + smör
flingsalt

Gör dina sötpotatisstrips så här:
Skrubba din sötpotatis och skär den i tjocka strimlor. Precis som pommesstrips.
Lägg dem i kallt vatten i cirka 15 minuter, ställ ugnen på 225 grader. Ta upp dem och låt dem rinna av. Blanda dem med ett par- tre msk potatismjöl, och lägg sedan ut dem på en plåt, täckt med bakplåtspapper
Ringla över matolja & lite smält smör. Lägg dem inte i en hög utan rada upp dem så att de inte nuddar varandra.
Skjuts in i ugnen, och låt den bakas där i 20 minuter ( mer eller mindre beroende på hur tjocka du gör dem)
Strö över flingsalt och servera.

2

2 responses to “Fredagsmat

  1. Anonym skriver:

    Knapriga kan man också säga 🙂

    1. Mariah skriver:

      Hahaha! Jenny får väl skriva precis vad hon vill. Hennes blogg, eller?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *