Tisdag den 28:e Maj


Tjingeling,

Snart lunchtid här ju,
Och jag tänkte alldeles snart slänga ihop mej en pasta. Egentligen är jag oftast mest sugen på potatis, tänk er:  pommes, mos, gratäng eller råstekt potatis. Mums! Men idag kände jag istället sådan crawing efter pasta, så vill kroppen ha pasta ska den minsann få det. Haha. Någon krämig pastasås till det också. Gaaah, nu blev jag helt plötsligt vrålhungrig istället. Återkommer med recept om det blir gott. Ville egentligen mest slänga in en bild på den ljuvliga buketten jag fick på morsdag. Det doftar sommar i hela huset. Syrener, liljekonvaljer & pioner är väl sommarens finaste blommor ?

Nähe, nu ska jag slänga ihop lite lunch här.
På återseende snart igen.

0
Prenumerera
Notis om

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gülay
5 år sedan

Ja just syrener, liljekonvaljer och pioner och rosor har jag hemma hos mig,är så vilande för ögat att titta på blombukett tycker jag. Köpte syrensaft från ett konditori här men det var ingen hit,bättre att njuta av dem som buket eller träd tycker jag. Väntar fortfarande på foto från din senaste resa,du har ju skrivit i sociala medier att du har jobbat från morgon och kväll där. Det hade varit kul att att kolla på dina bilder. Om jag minns rätt sa du på nån sponsrat resa att du skulle visa mer foto men gjorde aldrig det..

Nu vill jag dela en jätte god recept,om du gillar saffran i maten kommer du älska denna rätt,smaklig spis

KRÄMIG PASTA MED SOLTORKADE TOMATER OCH SAFFRAN
1-2 schalottenlök hackat
250 gr champinjoner tunna skivor
1/2 burk soltorkade tomater (à 200 g) jag brukar ta z..a strimlade lilla burk
400 gr pasta jag tar alltid z..a radiotari passar så bra
1 msk olja hade smör till svamp smör o olja kött
ca 500 g strimlad ryggbiff,oxfilé eller kycklingfilé skär i små bitar
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
1/2 g saffran (ett paket)
1-2 krm cayennepeppar
2 tsk rödvinsvinäger
Salt o peppar
Servera ruccola till
Jag steker först svampen och löken tar vid sidan om. Sen steker jag köttet saltar pepprar. Lägg 1 dl vatten i pannan där sitter ju alla goa smaker. Sen lägger till tillbaks svamplök och köttet tillbaks i pannan. Rör ner grädde,mjölk,saffran,vinäger,cayennepeppar och låt puttra 5 min med lock på glänt,grädden kan koka över. Vänd ner sen soltorkade tomaterna. Koka pastan och blanda pastan ner i pannan. Jag brukar även lägga ner 1 dl pasta vatten också . Blanda allt servera med ruccola kanske riven parmesan.

jennysmatblogg
Reply to  Gülay
5 år sedan

Mums så gott! 🙂

Pernilla
5 år sedan

Gülay! Du låter så väldigt gnällig och anklagade i alla dina kommentarer..alltid inlindat i klibbig sockervadd. Det som förvånar mig är att du alltid blir du oerhört väl bemött- en stooor eloge till bloggerskan!

Det kommer nog foton, om Jenny har skrivit det , men hejda dig lite!!?
Exakt HUR Jenny lägger upp sina jobb/resor/blogg /recept och fritid är väl ändå helt upp till henne.
Men framför allt, sluta gnäll. ” men du sa ju”.. ” men du gjorde aldrig det” .. Allt du tänker behöver du inte skriva.- du beter dig ohyfsat och eftersom jag har sett dig i kommentarsfälten tidigare.. så har jag en känsla av att du inte har självinsikt nog att ta se det själv och tyvärr inte har förmåga att ta emot kritik ” jag frågade faktiskt Jenny- du behöver inte svara” ..
Jo- jag behöver det.
För du märker inte själv hur du går på hela tiden.. surt och bittert inlindat i ditt klibbiga sockervadd.

Gülay
5 år sedan

PERNILLA det är så att jag och min familj är på väg att boka en resa till Mauritius därför påminde jag Jenny. Jag vill få så mycket info som möjligt och foto därifrån. Därför uppfattade du mig ivrig. Jennys blogg är det ända blogg som jag följer dagligen och har en dialog. Jag tycker Jenny är alltid trevlig mot sina läsare,svarar alltid. Under alla dessa 7 år jag följt henne har jag set riktiga otrevliga kommentar om hennes resor osv men Jenny har alltid svarat trevligt mot alla.

Men nu RÄCKER det jag är riktigt jävligt trött på att svenska kvinnor som du hoppar på mig och mina kommentar. Så tack för dessa SJU år JENNY och lycka till med livet.
Nu slipper dina läsare mig.

Emilia
Reply to  Gülay
5 år sedan

Men snälla Gülay, överreagerar du inte nu? Du brukar ju vara snabb att påpeka när du tycker att någon är otrevlig, så varför blir du så upprörd när någon gör detsamma mot dig? Behöver du resetips så är det bara att googla, finns hur mycket som helst att läsa och se. Och varför måste du påpeka att det är svenska kvinnor som ”hoppar på” dig? Spelar det någon roll om det är svenska eller utländska? Jag håller med om att du ofta låter anklagande i dina kommentarer. Det kanske inte är din avsikt, men isåfall är det väl snällt att någon upplyser dig om det så att du kan ändra din ton? Nä, jag tycker faktiskt att du överreagerade nu, men det är upp till dig.

Lena
5 år sedan

Hej då, Gülay.
Och hoppas att du i framtiden lär dig ta kritik utan att öppet anklaga den som kritiserar dig för att vara rasist.
Det är inte schysst alls.
Ha det bra.

Gülay
5 år sedan

EMILIA jag har ju varit här på bloggen i 7 års tid. Skrev jag positiva inlägg till Jenny fick jag alltid spydiga kommentar att jag fjäskar för Jenny,får jag betalt av Jenny har folk också skrivit. När jag kritiserar Jenny det har varit mest om mejeri produkter,då har folk hoppat på mig igen.
Jag har aldrig kritiserat Jenny för hennes resor,herregud det är hennes pengar hennes val. Men jag känner att det senaste tiden även om jag skriver nåt positivt eller negativt hoppar alltid nån på mig. Därför väljer jag inte vara här och skriva mer. Skulle bli väldigt glad om vi kan sätta PUNKT här.

Emilia
Reply to  Gülay
5 år sedan

Vad tråkigt att du känner så.

Du har hoppat på mig (och flera andra) när jag har ställt frågor om Jennys resande.. hon reser väldigt mycket, vilket inte är bra för planeten. Och varför skulle det vara mer okej att kritisera om mejeriprodukter än resor? Förstår inte riktigt.

Hur som helst, tråkigt att du känner som du gör. Försök att inte ta åt dig av det du uppfattar som påhopp, även om det kan vara svårt.

Anonym
5 år sedan

Jag förstår vad ni menar med att Gulay ofta har en speciell ton när hon skriver, vilket jag också kan irritera mig på. Dock är hon ju inte från Sverige, och olika kulturer har olika sätt att uttrycka sig på. Vissa är mer mjuka och inlindande, som svenskar ex, medan andra är mer rakt på, och kanske låter lite otrevliga, även om det inte är deras avsikt. Det är ju som vi alla vet inte det lättaste att förmedla ton genom skriftspråk. Med det sagt vill jag ändå att du Gulay tar åt dig av det många sagt, dvs att det ofta låter som att du har en otrevlig ton när du skriver, även om du kanske inte menar det. Sedan hoppas jag att du ångrar att du insinuerade att någon här skulle vara rasist bara för att hon kritiserar någon med utländskt namn. Det var verkligen inte befogat.

Gülay
5 år sedan

Jag ber om ursäkt om min svenska. På hedersord orkade jag inte gå ut grundskolan här i Sverige på grund av mobbning som turk i burk smakar illa och glasögonorm. Det är 60-70 talet jag pratar om. Nu när jag bad ursäkt om mitt sv språk snälla kan vi sätta Punkt?

ma
5 år sedan

usch vad hemska kommentarer..snacka om att mobbas!

Nästa inlägg

KYCKLINGGRYTA MED CHAMPINJONER

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x