Nougatmuffins

Jag brukar baka dubbelsats och frysa in. Perfekt att ta fram en påse när man får oväntat besök.

Till cirka 15  stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
15 stycke nougatbitar

Gör så här:

Ställ ugnen på 200 grader.  Ställ ut formarna på en plåt.
Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda sist i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Tryck ner en nougatbit i varje mufffins, och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter.

Serveras med fördel lite ljumna. Eller för den delen de är försvinnande goda även från frysen


Söta formarna köpte jag på citygross.

 

1
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
CHRISTEL
5 år sedan

hej Jenny vad är det för nogatbitar du använder Mvh Christel

jennysmatblogg
Reply to  CHRISTEL
5 år sedan

Guldnougat/ dubbelnougat. ☺️

Josefine
5 år sedan

Hej!
Har följt din blogg i många år, du skriver på ett så tilltalande sätt och hela din personlighet strålar igenom din blogg. Det känns nästan som om man känner dig på något märkligt sätt. Du är fantastisk! Dock måste jag bara få ge lite feedback sim jag upplevt kring din blogg senaste halvåret ungefär. Det känns någonstans som att du inte alltid är ”närvarande” när du skriver, utan att fokus är någon annan stans. Du behöver absolut inte dela med dig att ditt privata, men, om det är något som du gjort omedvetet, så vill jag bara ge dig ett tips att vara lite mer ”personlig” i dina inlägg igen. Kram 🙂

Therese
Reply to  Josefine
5 år sedan

Hej Jenny och Josefine!
Jag har samma känsla som du Josefine. Jag har flera gånger varit på väg att skicka en kommentar om att jag upplever att känslan i bloggen har förändrats på något sätt. Jag vill verkligen inte gnälla och hoppas att du inte tar illa upp Jenny. Jag begär inte heller att du ska berätta allt om ditt mående och hur du har det privat osv. Men vi vet ju att det har hänt mycket i ditt liv med skilsmässa, flytt och förlusten av Molly så jag har full förståelse för om du kanske inte orkar lägga ner lika mycket engagemang i bloggen just nu.

Jag upplever också att bloggen inte känns lika personlig längre, och inte heller lika välskriven. Som sagt så förstår jag verkligen om orken och motivationen inte alltid är på topp. Jag kan ju bara prata för mig själv men jag personligen ser hellre färre inlägg av bra kvalitet än många inlägg som känns lite ”ihoprafsade” och som inte hunnits korrekturläsas. Hoppas verkligen inte du tar illa vid dig Jenny, det är verkligen inte min mening utan ville bara ge lite konstruktiv feedback. Jag har också följt dig i många år och du känns som en kär vän och det sista man vill är ju att såra en sådan!
Kram ❤️

jennysmatblogg
Reply to  Josefine
5 år sedan

Hej Josefine & Therese,
Tack för att ni tycker till. All feedback gillar jag.
Det har varit väldigt mycket jobb de senaste halvåret, jag har förutom bloggen fotat för en helt ny bok.
Det har varit mycket möten, jobbresor och annat som tagit fokus.
Så jag förstår vad ni menar. Det gör jag verkligen.
Men jag mår bra, så tack snälla för omtanken. Jag känner mig starkare & lyckligare än någonsin.<3
Snart har jag mer tid för bara bloggen igen.

Stora Kramar
Jenny

Melina
2 år sedan

Kan man använda ballerina nougat som finns i burk nu?

Nästa inlägg

Kladdkakeglass

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x