Avkoppling på Öland

 

God kväll bloggisar,

Då var denna helgen snart slut, och vilken härlig helg det var.
I Kalmar & på Öland bjöds det på solsken, ljumna vindar och vårfeelings. Och som om det inte var nog med det, så blev det även lite spa & god mat på det. Jag vet ju att ni gillar att läsa om tips både utomlands och här hemma i Sverige, så jag tänkte jag skulle uppdatera om denna lilla vistelse.


Varför åka iväg längre än nödvändigt?
Jag åkte bara över bron och checkade in på urmysiga Hotell Skansen ( Färjestaden )


Det var länge sedan jag bodde över här, ( tror det var närmare 10 år sedan! )
och de hade renoverat och fräschat upp massor.


Stort badrum med bubbelkopp på rummet.


Både innan maten och efter maten kunde man spa:a
Spa:avdelningen är öppen till elva. Trevlig inomhuspool med spabad, och sedan finns det även X antal spabad utomhus och en pool som är öppen sommartid. Den kan jag tänka mig är riktigt populär bland sommargästerna.


För dem som vill så går det boka in behandlingar.
Bland annat deras populära choklad-behandling, eller varför inte en vanlig klassisk massage.

 


Middagen blev en god laxcheesecake,
denna borde jag bett om receptet på. Säkert inte svår att göra och så ruskigt god.


Varmrätten blev lamm.  Och vilket vackert upplägg sedan!
Man äter ju inte bara med ögonen.


En kolapannacotta med rabarberkompott.
Fast här var jag så mätt att jag bara orkade en sked eller två.

 

Sedan fotade jag lite från frukostmatsalen,
för er som är nyfikna på att se hur det ser ut.


Pannkakor med sylt å grädde, blev höjdpunkten.
Och mangojuicen var inte alls tokig den heller.


Ett vackert, rofyllt och lagom stort Hotell & Spa
Kan varmt rekommendera detta till alla er som planerar inför sommarens semester.  Kombinera gärna vistelsen med ett besök till Gårdy Cafe, Arontorps Kroppkakor och en dagstur till Köpingsvik / Borgholm – då har ni upplevt det bästa av Öland 😉

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
5 år sedan

Åh 😍 så härligt det ser ut. Vad vacker du är ❤️

Åsa Nilsson
5 år sedan

Jag har länge kikat på att boka Skansen. Nu måste det bli av!!! Ser ut som ett spahotell precis i min och mannens smak.

Nästa inlägg

VECKOMATSEDEL

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x