TexMex-soppa med tortillachips

Tjingeling raringar,
Nästa månad tänkte jag prova något nytt. Nämligen en önskevecka som flera av er har efterfrågat. Denna gången tänkte jag att det skulle vara att provlaga ERA bästa recept under en hel vecka. Hade det inte varit roligt ?
Så tveka nu inte. Maila mig era godaste recept, vare sig det är en förrätt, varmrätt, efterrätt, mellanmål eller brödrecept. Mailen är: jennysmatblogg@hotmail.se

Till alla er andra så kommer här en riktigt barnvänlig soppa.
Den är dessutom perfekt att göra om du får tacorester över.

Det här behöver du till 4 portioner :
smör
1/2 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
500 gram stekt & kryddad tacofärs
1 msk tomatpure
5 dl vatten
4 små fasta potatisar
1/2 msk kinesisk soja
1 burkar krossade tomater
1 burk med majs

Garnering: riven ost & tortillachips

Gör så här:

Hetta upp en kastrill med smör, fräs den hackade löken/ vitlöken tills det doftar nötigt. Vänd ner färsen och bryn den klar, pressa ner tomatpure och fräs en minut. Vänd ner vatten, fond, soja, krossade tomater. Häll bort vattnet från majsen och vänd ner resten i grytan. Låt sjuda upp- tärna ner den skalade potatisen och låt sjuda i 15 minuter, eller tills potatisen är mjuk.
Häll upp i skålar, och strö över riven ost låt smälta. Sedan är det klart att serveras. Gärna med lite nachochips.

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Viola
5 år sedan

Hyfsat gott tycker jag nog att denna är och ganska billig – fläskytterfile med valfri sås och potatis ( vi har oftast potatisgratäng, haricoverts och bea) Ta fläskytterfilén och skär upp den – lite svårt att förklara, slutresultatet är att den ska bli hyfsat platt och i kunna rullas ihop och se ut som en ”rulltårta”. När du har skurit upp den så bred på vallfri smaksatt ost, pressa över vitlök och färsk timjan (mängden är svår att ange, beror på hur stor köttbit du har.) Rulla sedan in hela köttbiten och klä in den i baconskivor – stick i en kött termometer, in i ugn på 175 grader tills den är klar. Tiden i ugn beror återigen på hur stor bit du har 🙂 men upp till 72 grader?

jennysmatblogg
Reply to  Viola
5 år sedan

Tack för smarrigt tips.
Roligt att ni delar med er.

Nästa inlägg

Philadelphialax

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x