Korv Bolognese

Hej på er,

Hoppas helgen varit bra och att den nya veckan startat fint. Här har helgen bjudit på allt roligt man kan önska sig. I fredags var jag iväg och såg Mia Skärigers show, den var så bra & så viktig! Gå och se den, säger jag bara. Jacob & Liza var här hemma med småttingarna & Charlie, och de hade lagat tacos och haft det jätteroligt. På lördag så handlade vi massa ”gofika”, och hade kafferep innan de skulle åka vidare. Ja, sedan har helgen bjudit på trädgårdsarbete och barnen har haft kompisar här. En riktigt bra helg med andra ord.

Men här kommer en god vardagsrätt som ni ska prova snart. 
Denna går lätt att göra vegetarisk genom att byta ut korven mot halloumi.

Det här behöver du till 4 personer:
400 gram falukorv
smör
1 burk med färdig bolognese sause
2 1/2 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek ( önskas mer hetta, öka mängden)
salt & peppar

Serveras med pasta

Gör så här:
Skär upp korven i lagom stora bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs korven tills den får vacker färg. Vänd ner tomatsåsen, och crème fraîche, sambal och låt allt sjuda ihop på svag värme. Smaka av med lite salt & peppar.
Serveras med pasta.


1
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

VECKOMATSEDEL

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x