KOLAPAJ MED FÄRSKA BÄR

 

Tjena tjena,

Hur har ni det en fredag som denna? Bra hoppas jag.
Själv har jag vaknat på strålande humör. Jag ska nämligen alldeles snart packa mig iväg för att åka till Halmstad. Idag ska systeryster & jag plus en kompis se på Mia Skäringers show där. Jiiiiippi vad kul det ska bli! Lyllo lyllo mej <3  Till er som ska vara hemma och just nu är inne och letar efter något gott att duka fram till tv:n ikväll så dyker jag in med denna ljuvliga kolapaj.
Går inte misslyckas med ( så länge ni inte vispar grädden för lite ) 😉

Det här behöver du :
1 burk karamelliserad mjölk ( finns bland bakprodukterna i din butik )
100 gram smör
250 gram digestivkex
1 liter färska bär
1 1/2 dubbeldaim
3 dl vispgrädde

 Gör så här:

Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme. Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen (  den karamelliserade mjölken) . Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.
Vid servering: Toppa med färska bär och resterande daimkross.

2
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gülay
5 år sedan

En fika på Feldt bröd borde du inte missa.

al68
5 år sedan

Välkommen till min hemstad, önskar dig en härligt helg <3

Josefin
5 år sedan

Välkommen till Sveriges framsida!(😂😂). Hoppas ni får det riktigt härligt här i vår stad!

Anonym
5 år sedan

Hej,
Du får gärna kolla med dina tekniker igen avseende rutan som kommer upp när man går in på bloggen som man måste godkänna. Vet åtminstone några i min bekantskapskrets som slutat gå in på din blogg för att de blir så irriterade… Ha en fin helg.

Marie
5 år sedan

Ska de delade jordgubbarna läggas ovanpå grädden eller ska det läggas på karameliserade mjölken

jennysmatblogg
Reply to  Marie
5 år sedan

Ovan på grädden är snyggast ☺️

Evelina
4 år sedan

Visst ska det va kondenserad sötad mjölk eller ?

jennysmatblogg
Reply to  Evelina
4 år sedan

Köper du karamelliserad mjölk så är den färdigkokad å klar.-

Nästa inlägg

Nutellabakelser med jordnötssmör

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x