Snitzel panerad med persilja och vitlök

Det är inte lätt att fotografera middagarna på kvällen.
Därav försöker jag ha mina fotostunder just på förmiddagen. Men denna middagen blev så god så jag var tvungen att dela med mig av receptet, trots att bilderna inte blev så roliga.


Detta behöver du till 4 personer:
4 fläsksnitzel
1 dl vetemjöl
2 vispade ägg
ströbröd + vitlökspeppar, persilja

Gör så här:
Mät upp mjöl i en tallrik, vispa ihop äggen på en annan och på den tredje blandar du ströbröd vitlökspeppar ( eller annan valfri krydda) och färsk finklippt persilja.  Doppa snitzeln först i mjöl, sedan i vispat ägg och sist i ströbrödsblandnigen.

Pepparsås:
Vispa ur ev steksky med lite vatten
2 dl grädde
2 1/2 dl creme fraiche
2 msk köttfond
1 msk kinesisk soja
nymalen grov peppar ( te.x tre olika pepparsmaker ) 

Gör så här :

Blanda ner fond, soja, crème fraîche, grädde och rosepeppar i stekskyn. Låt sjuda i 10 minuter.
Smaka av med salt & peppar
Sila såsen, innan du häller upp den i en såsbringare.


0
Prenumerera
Notis om
3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jenny
1 år sedan

Verkligen inget fel på den bilden. Det ser jättegott ut. Hälsningar Jenny.

al68
1 år sedan

Mums så gott, detta testar vi på söndag, vilka tre peppar sorter har du i?

jennysmatblogg
Reply to  al68
1 år sedan

Jag hade en pepparkrydda som hette tre peppar.
Tror det var vanlig svartpeppar, grönpeppar och rosepappar 🙂

Nästa inlägg

Veckomatsedel

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x