Mustig Lövbiffsgryta

Tjingeling,

Denna grytan kommer från min senaste kokbok, det är så roligt att läsa att ni inväntar fler böcker.
Nästa kommer dock inte släppas förrän till hösten, men den är på väg.

Bilden tillhör duktiga fotografen: Ulrika Pousette

Det här behöver du:
800 gram lövbiff
4 msk tomatpure
3 dl vatten
3 msk koncentrerad oxfond
2 msk kinesisk soja
1 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
flingsalt
persilja att garnera med

Till servering:
kokt potatis eller ris

Gör så här:

Skär lövbiffen i centimeterbreda strimlor. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills de får färg. Rör ner tomatpuren och låt fräsa en kort stund. Bland ner vatten och låt sjuda under lock på svag värme i 1 1/2 timme. Nästan allt vattnet ska ha ångat bort. Tillsätt fond, soja, grädde & crème fraîche. Rör ihop allt och låt det sjuda i några minuter. Smaka av med flingsalt.
Klipp över persilja eller valfri ört.

Klart att servera.

0
Prenumerera
Notis om
18 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maja75
2 år sedan

Den är supergod och enkel. Både jag och maken har den som lunchlåda idag. Gjorde en stor sats och frös in. Nu var det bara att plocka fram och koka ris till 😉
Önskar dig en fin torsdag.

Julia
2 år sedan

Godaste receptet! Gjorde denna första gången på nyårsafton och har sedan dess gjort den varannan vecka typ då den är såååå god!

Lotta
2 år sedan

Verkligen en god gryta som alla i min familj gillar. Gjorde den i förra veckan och la till lite svamp. Tack för alla bra recept!

Anneli
2 år sedan

Jag beställde din bok i början på februari, det tycks vara många andra som gjort det också. Adlibris (Finland) lovar leverans tidigast 1-6 mars så den tycks vara väldigt populär.

Nåja, den som väntar på något gott…

Lena
2 år sedan

Hejsan Jenny!
Jag följer din blogg regelbundet och tycker det är roligt att följa dig och de dina. Men eftersom jag gärna växer på bredden, är det inte många recept jag kan följa. Jag skulle önska några matrecept utan grädde eller creme fraiche. Kan det vara möjligt?

Eva
2 år sedan

Vilken fond använder du? Jag använder alltid Bong:s men är knorr kanske bättre?

Sara
2 år sedan

Kan man byta ut creme fraichen mot mer grädde?

jennysmatblogg
Reply to  Sara
2 år sedan

Självklart 🙂

Danielle
2 år sedan

När du skriver sjuda på svag värme, vilken grad ska man då ha på en spis där högsta värme är 9?

jennysmatblogg
Reply to  Danielle
2 år sedan

3 eller 4 kanske? Det ska bubbla sakta

Sofia Eltin
2 år sedan

Måste prova grytan👍😊 tack för alla goda tips!!

Josefine
1 år sedan

Låter supergott – som så många av dina recept! 😍 Hur många portioner är receptet beräknat för?

Elenor
1 år sedan

För hur många personer är receptet?

jennysmatblogg
Reply to  Elenor
1 år sedan

4-6 personer ? 🙂

Frida
1 år sedan

Gärna snabb svart ❤ Kan man göra denna o slowcooker på låg värme ??

Henric Lundgren
Reply to  Frida
6 dagar sedan

Det har jag gjort flera gånger.oht det har gått bra. Har kört slowcookern i ca 4tim

Selma
1 år sedan

Hej, vet inte om du ser detta men tänker göra denna till en fest. Kan man göra grytan dagen innan och sen värma på?

Maria
1 år sedan

Detta är en av mina största favoriter.
Gör gärna storladdning och gör matlådor.
Helt underbar, älskar kokboken och väntar nu på nästa.

Nästa inlägg

Mustig Köttgryta

18
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x