KÄRLEKSMUMSKAKOR

Tjena,

Första dagen på sportlovet här i Kalmar och Nomi ville att vi skulle hitta på något bara hon och jag.
Så hon fick bestämma vad vi skulle göra, det blev en tur in till stan och fikade. Sedan gick vi och kollade i butiker innan vi slutligen åkte till leksaksaffären och köpte det coolaste slime:et ever. När vi kom hem så slängde vi ihop dessa godingar, har ni inte provat dem än så tycker jag ni ska passa på nu på lovet. Magiskt goda.

Det här behöver du till 40 snittar:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
4-5 msk kakao

Det här behöver du till glasyren:
125 g smält smör
1/2 dl kaffe
3/4 dl kakao
5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Toppa med Kokos

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen och rulla ut 4 länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Direkt när de kommer ut, trycker du ut en skåra längst mitten ( så fyllningen lättare stannar kvar. Rör sedan ihop tryffeln. Smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserna. Fördela ut glasyren och toppa med kokos
Låt dem svalna i kylen, skär dem sedan i lagom stora snitt.

Serveras med kall mjölk

3
Prenumerera
Notis om

12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Åsa
5 år sedan

Om man vill göra dem glutenfria, vilket ”mjöl” kan man då bäst byta ut vanligt mjöl mot? Majs, kokos..?😊 Jag är inte van att baka glutenfritt..

jennysmatblogg
Reply to  Åsa
5 år sedan

Hej Åsa,
Tyvärr har jag ingen aning.
Men om du provar så återkom gärna med resultatet 🙂

Linda H
Reply to  jennysmatblogg
4 år sedan

Hej jag har provat baka gluten- och laktosfritt. Använde Finax mjölmix och Carlshamns margarin. Jag tog nästan en dl mer mjöl för att dom inte skulle bli fööör kladdiga. I övrigt samma mått.

Emilia
5 år sedan

Det skulle vara roligt om du svarade på kommentarerna Jenny. Tror faktiskt att fler skulle kommentera om man fick respons. Förstår att du kanske inte har tid att svara hela tiden, men du får ju inte så många kommentarer, så det skulle inte ta speciellt lång tid. Känns tråkigt att ställa frågor eller ens kommentera alls när man inte får svar.

jennysmatblogg
Reply to  Emilia
5 år sedan

Jag svarar på frågor i den mån jag ser dem. Igår klockan 18-19 så arbetade jag med att redigera bilder till nya inlägg.
Så det är inte alltid jag ser frågorna på studs.

Gülay
5 år sedan

Emilia du har varit på Jenny ett tag nu jag tycker Jenny är mån om sina läsare. Det bästa med hennes blog tycker jag är att våran kommentarer publiceras med detsamma det borde hon få eloge för.
Kolla här det finns en bloggare Zeina kitschen du har säkert hört talas om den. Jag gillar hennes mat,jag gillar hennes tv utstållring,har köpt hennes kokbok också som Jennys. Men hennes sätt att använda blogg är enbart publicera maträtter inget annat. Jag har kommenterat juli 2018 fortfarande väntar den godkännade. Självklart inget elakt,på hennes blogg är det envägskommunikation :((
Tex på Jennys blogg gillar jag läsa andra läsare som har lagat en maträtt från Jenny och skriver vad hen tycker om det. Det är kul att läsa sånt.
Du har hela tiden påpekat Jennys resande och hon har skrivit om det och vad hon tycker om miljön. Då kanske man inte får lust att svara samma frågor om igen.
Jag gillar Jennys blogg och är tacksam över att hon inte är feg och sätter munkavle på oss…

Ingrid
5 år sedan

Nu vet jag inte om det ligger andra orsaker bakom, varför inte Emilia får svar, men jag kan säga för egen räkning att om jag ställer en fråga på en matblogg, då önskar jag såklart ett svar. Det är ju meningslöst att ha ett öppet kommentarsfält annars. Och då menar jag naturligtvis att frågan ska handla om just den maträtten, inte privata frågor och frågan ska såklart vara ställt på ett trevligt sätt. De matbloggare som inte svarar på matfrågor på de inlägg de själva publicerar, följer jag inte.

ma
5 år sedan

massvis medmänniskor måste göra resor i sina arbete..så
vad kan de hjälpa att flyg inte är bra för miljön…

Emilia
5 år sedan

Gülay, min fråga handlade om en maträtt som fanns med i ett inlägg, inte resor. Som jag sa så förstår jag att Jenny inte har tid att svara på en gång, men att det ska ta 4 dagar att svara på 1 kommentar förstår jag däremot inte. Fint att du försvarar Jenny, men jag tror faktiskt att hon kan säga ifrån själv om hon tycker att det behövs.

Maja
5 år sedan

Nämen hej, Gülay.
Och här är du i vanlig ordning och besvarar frågor som är ställda till Jenny.
Inget nytt under solen här inte.

Åsa
5 år sedan

Hej igen! Prövade med kokosmjöl, blev lite för sött för min smak. Såg idag att det ju finns glutenfritt havremjöl🙈 , det tror jag hade varit mycket bättre. Annars blev de jättebra!

Jennica
4 år sedan

Bakade dessa i helgen och är super goda. Får snart säga var för de går åt som attans 🙂
Lätta att göra tillsammans med barn.

Tack för receptet!

Nästa inlägg

VECKOMATSEDEL

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x