Semlebak

       

Hej där,

29:e januari idag, första dagen på länge som jag inte har massor av deadlines att beta av. Så idag står det matlagning och bakning på schemat, vilket jag tycker är det allra roligaste med mitt jobb. Jag ska prova nya recept och uppdaterar här såklart när jag är ”färdigprovad”. I går hann även Nomi och jag slänga ihop lite semlor, eller slänga ihop var det ju knappast det rätta ordet. Jag rörde ihop en deg lagom tills hon kom hem från skolan och sedan bakade vi ett helt tjog med semlor.
Maj gadd så gott! Snart kommer receptet på saftigaste bullarna och godaste fyllningen. Men inte nog med det, vi har preppat dem också i de läckraste designen. Haha… Håll utkik med andra ord.

Har ni hunnit äta några semlor än i år? 

2

7 responses to “Semlebak

 1. Anne-Li Berglund skriver:

  Vi äter inga semlor före Februari ;-), jag tycker det är lite mysigt att hålla på traditionerna.
  Fast jag provar gärna en ”ny smak” varje år men faller tillbaka på Mandelmassa o grädde med mycket florsocker på locket.

  1. jennysmatblogg skriver:

   Oj, jag är nog inne på min tionde eller något 😀

 2. Mariah skriver:

  Åh vad gott med semlor! Det ska jag göra med till helgen…. 🙂

 3. Anonym skriver:

  Än har jag inte ätit någon. Tänker att jag ska prova princessbakelsesemlan i år, mmm.

  1. jennysmatblogg skriver:

   Åh 😍 Den har jag inte provat än

 4. al68 skriver:

  Ingen semla ännu, ingen annan i familjen som gillar mandelmassa så vi får alltid göra olika varianter. Måste baka snart men väntar på ditt recept och testar det istället för mitt gamla. Ha en fin kväll ❤️

 5. Lotta skriver:

  Jodå, här har vi ätit både en och två semlor! Så himla gott. Ser fram emot ditt recept. Ha en fin dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *