PAVLOVA

Dagarna går så snabbt, och snart är det dags för nyår.
Är ni klara med menyn ? Annars kommer tips på galet god efterrätt.

Receptet kommer från Ica.se

Det här behöver du:
4 äggvitor
1/2 krm salt
2 1/2 dl socker
1 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
matfett till att smörja formen

Fyllning: 
2 dl vispgrädde
1 dl lemon curd
500 gram färska bär
nötter

Smält choklad

Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård. Vipsa sedan i majsstärkelse, vaniljsocker och vinäger. Smörj en form ca 24 cm i diameter (för 8 bitar). Bred ut smeten i formen. Gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen. Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemeraturen till 125°C. Grädda ca 1 1/2 timme. Stäng av värmen och låt formen stå kvar tills ugnen svalnat. Låt botten svalna. Lossa kanten på formen och därefter bottenplattan. Lägg tårtbotten på ett fat. Vispa grädden och blanda med lemoncurd. Skölj bären och låt dem torka, och skiva dem eventuellt. Garnera tårtan, sedan är den klar för att ätas. 

 

2

2 responses to “PAVLOVA

  1. Gülay skriver:

    Hej Jenny
    Jag rekomenderar en efterrätt till nyår jag lovar att den gör succe varje gång jag bjuder den. Det är ica s buffe recept nötig cheesecake,både smak och utseende den har allt.
    Passar på säger gott nytt år redan:) Hoppas 2019 blir ett fint år för dig.

  2. Gabbi skriver:

    Kan du inte lägga ut tips på lyxig mat till nyår?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *