Ostkaka på keso

Ostkaka och ris a la malta är mina favvo-efterrätter på jul.
Ja plus mandelmusslor, saffranssockerkaka och julgodis, ja ni förstår. Finns så mycket gott som man inte vill vara utan på julbordet. Nu har jag provat att göra egen ostkaka, en fuskvariant på keso. Smakar precis som den ska, så god att jag går och ”kylskåpsäter” den hela tiden. Farligt att ha den hemma helt enkelt.

Maaaagiskt god.

Receptet lånade jag från arla.se

Detta behöver du till ostkakan: 
4 st ägg
2 msk strösocker
1/2 dl vetemjöl
500 gram KESO cottage cheese naturell
3 dl vispgrädde
1 dl hackad mandel ( 1 påse )
2 hackade bittermandlar

Serveras med lättvispad grädde & sylt.

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.  Vispa ihop ägg och socker. Rör i resten av ingredienserna. Häll i en smord ugnssäker form och grädda i mitten av ugnen 35-45 min.  Servera ostkakan ljummen med hjortronsylt och vispad grädde.

 

1

9 responses to “Ostkaka på keso

  1. Camilla Gustafsson skriver:

    Hej! Jag undrar om man kan ta bort mandeln och bittermandeln? Kanske eventuellt byta ut det mot något annat, då jag inte äter mandel/nötter.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag har inte provat. Återkom gärna om du gör det:)

  2. Mia skriver:

    Hur stor form använder du?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tror den är ungefär 24 cm i diameter

  3. Siw skriver:

    Älskar ostkaka måste testa denna 😉

  4. Anna skriver:

    Jag älskar ostkaka så den här ska jag göra. Måste vara godare än den färdigköpta.

  5. Pernilla Ellis skriver:

    När du sätter ut ugnstemperatur, är det det varmluftsugn eller vanlig ugn?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag bakar med vanlig 🙂

  6. Ingela skriver:

    Blev supergod, nästa gång ska jag nog prova att riva ner mandelmassa 😋

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *