En riktigt god bolognese

Hemligheten med en riktigt god bolognese, är att den ska få tid.
den behöver stå och puttra länge på spisen, medan man går och smakar av med kryddor då och då.
Jag lagar helst mycket, så att det räcker till matlådor eller att frysa in.

Det här behöver du : 
1 kg nötfärs
smör
1 finhackad gul lök
2 perssade vitlöksklyftor
2 burk krossade tomater
2-3 dl vatten
1 skvätt chilisås
2 små morötter
1 rotselleri
3 msk koncentrerad oxfond
1/2 tsk oregano
1/2 tsk timjan
salt och malen svartpeppar

 

Gör så här:
Skala och hacka löken. Skala och finhacka / tärna morot och selleri.
Smält smöret i en kastull / stekpannan och fräs grönskakerna & löken mjuka.
Bryn sedan färsen där i , tills den är färdig. Rör i krossade tomater, chilisås, vatten, fond och smaka av med salt, oregano och peppar. Vill du ha Bolognesen tjockare, red av med maizena.
Låt sjuda upp, innan den serveras.
Glöm inte att riva över lite god parmesanost.

Serveras sedan tillsammans med en god sallad och pastan.

3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *