FLÄSKFILE I UGN

Ursäkta tystnaden igår,
hann helt enkelt inte kika förbi er här inne då. Men det får bli desto fler inlägg i dag då :)) I går blev det fläskfile i ugn med kokt potatis och brysselkål.  Denna rätten är lätt att laga till många, så bra festrätt.


Till 6 personer behöver du  
3 putsade fläskfileer
salt & svartpeppar
2 1/2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
3 msk kinesisk soja
1 msk rödavinbärsgele

Serveras med kokt potatis

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Skär fina medaljonger av filéerna, banka dem lätt med en kötthammare. Stek dem i rikligt med smör med salt & peppar.
Lägg dem sedan i en ugnsfastform, vispa ihop ingredienserna till såsen och häll över.
Swish in i ugnen en 15 minuter eller tills fläskfilen är klar.

Servera genast,

1

2 responses to “FLÄSKFILE I UGN

  1. Sara skriver:

    Detta måste jag prova 😋

  2. Ann-Catrin skriver:

    Funkar detta oxå till potatisgratäng? Och funkar det att ha knaperstekt bacon i?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *