SAFTIG KANELBULLESOCKERKAKA

Gomorron,

Inte den snyggaste sockerkakan jag bakat, men kanske den saftigaste! Tips är att låta den svalna något innan ni smakar av den.
Jag hade tydligen liiite för bråttom. I dag är det ju Kanelbulledagen, så överraska jobbarkompisarna med en gofika.
Provbaka den vetja!

Det här behöver du till 1 1/2 liters form:
200 gram smör
1 msk kardemummakärnor
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
3 ägg

Kanelfyllning:
50 g smör
3/4 dl strösocker
3 msk malen kanel
2 tsk vanilj

Garnering:
pärlsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.  Smörj & bröa en avlång form på 1 1/2 liter.
Smält smöret och låt svalna. Mortla kardemummakärnorna.
Blanda mjöl, socker, bakpulver, kardemumma i en bunke. Rör ner smör och ägg med en slev eller visp (vispa inte).
Häll halva smeten i formen. Fyllningen: Smält smöret och blanda med socker, kanel och vaniljsocker. Ringla denna i formen och fyll på med resten av smeten och strö på pärlsocker.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 35-40 minuter. Låt svalna på galler.

4
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jonna
4 år sedan

Jag undrar över proportionerna på kryddorna i detta receptet. Du skriver 1 msk kardemummakärnor och 3 msk kanel. Enligt mig lät 3 msk kanel extremt mycket. Så nu när jag gjorde kakan hade jag knappt 1,5 tsk kardemummakärnor (körda i en gammal pepparkvarn) och knappt 1 1/4 msk kanel. Med mina ändringar blev det alldeles lagom, nästan på gränsen till ”parfymig” smak pga. kryddorna. Så jag undrar egentligen om dina mått i receptet verkligen stämmer?

Tack för en bra och inspirationsfylld blogg!
/Jonna

EVA REÉN
3 år sedan

Tycker också det ser ut som för mycket mängd med kryddorna. Jag ska minska ner dom också när jag baka den.
Sen vill jag ännu en gång undrar om Ni skulle vilja ha lite mörkare färg på bokstäverna, och lite ”fetare” stil.
Har man synfel är det JÄTTESVÅRT att se recepten. Vet att det är en hel del som tycker det också.
Inte alltid man har nån hemma som kan hjälpa till att läsa.
För övrigt är er sida UNDERBAR 👍😍👍

Marina Eklöf
2 år sedan

måste apsolut pröva verkrar smaskit

Annika
1 år sedan

Om jag bakar den ikväll, hur förvarar jag kakan bäst så att den är saftig till imorgonbitti också?

Caroline Johansson
8 månader sedan

Älskar den, så saftig och god!!😍

Nästa inlägg

Middag på stan

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x