SAFTIG KANELBULLESOCKERKAKA

Gomorron,

Inte den snyggaste sockerkakan jag bakat, men kanske den saftigaste! Tips är att låta den svalna något innan ni smakar av den.
Jag hade tydligen liiite för bråttom. I dag är det ju Kanelbulledagen, så överraska jobbarkompisarna med en gofika.
Provbaka den vetja!

Det här behöver du till 1 1/2 liters form:
200 gram smör
1 msk kardemummakärnor
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
3 ägg

Kanelfyllning:
50 g smör
3/4 dl strösocker
3 msk malen kanel
2 tsk vanilj

Garnering:
pärlsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.  Smörj & bröa en avlång form på 1 1/2 liter.
Smält smöret och låt svalna. Mortla kardemummakärnorna.
Blanda mjöl, socker, bakpulver, kardemumma i en bunke. Rör ner smör och ägg med en slev eller visp (vispa inte).
Häll halva smeten i formen. Fyllningen: Smält smöret och blanda med socker, kanel och vaniljsocker. Ringla denna i formen och fyll på med resten av smeten och strö på pärlsocker.

Grädda kakan mitt i ugnen ca 35-40 minuter. Låt svalna på galler.

2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *