Chocolate Cookies

Godmorgon på er,
Här skiner solen och det ser ut att bli en riktigt fin tisdag.  Dagarna rusar förbi lite väl snabbt nu bara, hinner knappt uppdatera med alla smarriga recept jag provat. Nomi och jag bakade lite cookies när Melvin fyllde år. Amerikanska cookies eller snittkakor är en återkommande favorit hos oss. Och lätt att baka för barnen också.

Det här behöver du till 25 kakor:
175 gram smält smör
2 dl brun farinsocker
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 dl chokladknappar
1/2 dl chokoladknappar tills efter gräddning

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader
Smält smöret, och låt svalna. Vispa smöret, socker & farinsocker med en elvisp. Vispa sedan i bägge äggen till en fin smet. Blanda mjöl, bikarbonat & vaniljsocker och rör ner i smeten/degen. Blanda ner chokladknapparna och klicka ut degen på bakplåtspapper ( jag fick kakor till tre plåtar ) Grädda i mitten på ugnen cirka 15 minuter. Ta ut och strö över chokladen  precis när de kommit ut från ugnen.

0
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lisa
5 år sedan

Hej! Var köper man chokladknapparna? 🍫

jennysmatblogg
Reply to  Lisa
5 år sedan

Bland bakprodukterna i mataffären 🙂

E
5 år sedan

Blir dem frasiga knapriga eller sega?

jennysmatblogg
Reply to  E
5 år sedan

Lite både och 🙂

Rebecka
5 år sedan

Tror du att man skulle kunna göra dom här utan ägg? Eller faller dom isär då kanske..

Helene Segergren
3 år sedan

Hej!
Vad är skillnad på dessa cookies och ditt andra recept chip cookies?
Dessa som är här blir dom lite hårdare i konsistens?

Nästa inlägg

Köttfri måndag

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x