Kasslerstroganoff

Har du en bit kassler hemma som du inte vet vad du ska göra med.
Då har jag ett litet tips! En krämig god och smakrik kasslerstroganoff. Jag serverade med blomkålsris, medan barnen föredrog vanligt ris.

Det här behöver du för 4 personer:
800 gram kassler
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk tomatpure
2 msk chilisås ( alt. ketchup om ni vill ha den mild)
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
salt & peppar

Gör så här: 
Hetta upp en stekpanna med smör, fräs den hackade löken glansig.
Skär ner kasslern, och fräs den genomvarm. Pressa ner vitlöksklyftan och vänd ner tomatpure och chilisås.
Rör om och vänd ner grädde & crème fraîche. Låt allt sjuda upp och smaka av med sambal oelek, salt & peppar.

Servera genast!

1

3 responses to “Kasslerstroganoff

  1. Sandra skriver:

    Mums va gott! Och enkelt. Sånt gillar jag 🙂

  2. Caisa skriver:

    Fungerar det här även med rökt fläskytterfilé?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Om man gillar det så kan man säkert ha det med. Jag har aldrig provat 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *