Makedonien

Gokväll där ute.
Det är så varmt om dagarna att man knappt orkar göra någonting. Men idag har vi i allafall städat och röjt lite inomhus och fyllt på kyl & frys. Som jag skrev på Instagram så har vi en del resor inplanterade detta året också.
Och nästa resa går till tadaaaaa…. Makedonien. Vi landar i Skopje och har fem dagar där.
Vi kommer bo på ett trevligt hotell, mitt i staden. Boende är verkligen billigt här.

Men vad får vi inte missa på vår resa ? Tipsa om mat, sevärdheter och guldkorn.

0
Prenumerera
Notis om

13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annika
5 år sedan

Vilken vacker bild! Jag har en liten fråga – klimatkompenserar ni för alla era flygresor? Eftersom du ofta förespråkar eko- produkter i dina recept t har jag liksom tagit för givet att du försöker vara klimatsmart i tillvaron. Men så funderade jag ett varv till och insåg hur mycket ni reser med flyg. Ett tips; prova att tågluffa i Europa med barnen!

Ema
5 år sedan

Har ni möjlighet att ta er ut till Matka så gör det! 😍

jennysmatblogg
Reply to  Ema
5 år sedan

Tack för tips 😀

Anonym
5 år sedan

Är du en sådan som tycker att om man flyger mycket spelar det ingen roll om man gör andra positiva saker för miljön? Då hoppas jag inte att du själv exempelvis kör bil, använder elektricitet eller duschar, för allt det förstör miljön vet du.

Annika
5 år sedan

Om det är mig du frågar så kan säga att jag inte tycker om att man flyger mycket. Jag kör så lite bil som det är möjligt, jag duschar effektivt, jag försöker använda elen effektivt. Men jag ber om ursäkt – visste inte att det var fel att ställa frågan . För så känns det Anonym. Som att jag inte fick ställa frågan till Jenny.

DI
5 år sedan

Har ni möjlighet besök Ohrid. Det finns en del gamla kloster samt gamla stan. Liten trevlig å billig stad

Tova
5 år sedan

Till Annika. Nej här får man passa sig för vad man frågar eller säger det blir påhopp direkt då av någon anonym , är säkert familj eller släkt.

Vem som helst som bryr sig
5 år sedan

Alternativt så får man kommentaren borttagen som jag ALLTID får. Bara för att man ifrågasätter något som inte passar. Skit i miljön bara, viktigast är ju att du får se alla länder innan jorden försvinner. Ja, jag lackar ur på alla människor som inte drar sitt stå till stacken. Får man ändå kommentaren borttagen kan man sluta med att försöka vara konstruktiv och trevlig.

Jennie
5 år sedan

Så upplever jag faktiskt inte alls den här bloggen, tycker att det är öppet och tillåtande klimat. Och nej, jag är inte släkt eller vän med Jenny:) Jag flyger runt 5 gånger per år då vi har hus i Spanien, att ta tåg är inget alternativ. Vi klimatkompenserar inte, vi väljer att göra det vi kan på hemmaplan, cyklar/går till jobbet, sopsorterar, återvinner mm. Kanske det är så Jenny resonerar/tänker också då resa är ett av deras stora intressen.

jennysmatblogg
5 år sedan

Jag flyger mycket men försöker planera mitt flygande bättre.
Går det att köra bil dit så försöker vi med det. Går det att åka tåg & båt så gör vi det.
Samt att besöka fler länder, under samma resa. Om det nu är en ursäkt, vad vet jag. Vi vet nog alla att det är dåligt att flyga.
Men jag försöker leva bra och miljövänligt till vardags och hoppas att det gör skillnad.

Kram

Lily
5 år sedan

Du måste testa tomaterna där och fetaosten sjukt gott! Annars traditionella rätter är gjomleze, burek, pitulici, makedonka, sarska pleskavica, makedonska salata samt shopska salata. Tavche gravche är nationalrätten som är en böngryta med stora vita bönor och kött.

I Skopje besök chautau Kamnik med sin hunters lodge, annars är Canyon Matka sjukt vackert. ligger ca. 15min med bil från stan. Just i centrum gå runt på torget med Aleksander den store statyn – gå mot stonebridge och sitt i kafeerna och restaurangerna vid floden Vardar. Har ni tid besök absolut staden Ohrid. Är Makedoniens pärla. Vill ni ha tips i Ohrid så ska ni besöka plaosnik – massa utgrävningar från ett av europas äldsta universitet och även kyrka, i närheten finns amfiteater och en ringmur. Vill ni testa traditionell mat med världens utsikt? Besök guesthouse vila minami. Ligger över Ohridsjön med en underbar utsikt, får och getter vallas i närheten och allt är pittoreskt.
På vägen till Ohrid kan ni stanna till i Tikves Winery. Ta guidad rundtur och beställ trerätters meny med vinprovning – kostar rund hundralappen per person. Vill du ha mer tips se denna Facebook-sida där finns massa foton och tips; the beauties of Macedonia.

Stefanie
5 år sedan

Va härligt ni kommer njuta av god mat och dryck till ett billigt pris 🙂 Ni får inte missa Vodno det är uppe vid korset och där får man en vacker utsikt över hela Skopje. Matka är jätte fint och staden Ohrid.

Carina
5 år sedan

Hej! Var i Skopje i juni på jobb. Maten är fantastisk! NI bör ta er upp på berget till macedonian village och äta där. PÅ restaurang Baba Cana som ligger i ambassadkvarteren har de helt fantastiska korvar och grillat kött. Matmarknaden i gamla stan är så klart ett måste och kan då tipsa om att äta ćevapčići i hålet i väggen restaurangen Kosmos. VI bodde på Hotel Senigalia (stor båt i floden -går inte att missa) och de har en riktigt bra restaurang. Vill även rekommendera en resa till Moldavien. Bästa mat och vinresa jag varit på! Önskar er en fantastisk resa!

Nästa inlägg

Kall mat i sommar

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x