Bananpaj

Vill du bjuda på något riktigt gott i helgen?
Prova då denna goding! 

Det här behöver du :
1 burk karamelliserad mjölk
150 gram smör
300 gram digestivkex
3- 4 bananer
50 gram mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Klä sedan insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Smält smöret. Smula digestivekexen för hand eller i en matberedare. Blanda med smöret. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme. Finhacka chokladen.

Bred på kolakrämen över pajen, och skär upp bananen, lägg bananmynten över kolakrämen, bred över lättvispad grädde

Och toppa med chokladkross
Smaklig fika !

0
Prenumerera
Notis om
4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
3 år sedan

Hur gör man kolakrämen till bananpajen?

jennysmatblogg
Reply to  Lena
3 år sedan

Kolakrämen är klar, den heter ”karamelliserad mjölk”

Filloreta
3 år sedan

Klär man bara botten till formen i folie eller ska man klä kanterna också?

Jennie
2 år sedan

Är karamelliserad mjölk samma sak som kondenserad mjölk?

Nästa inlägg

Portugal / Guincho beach

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x