Snabb-bullar utan jäsning

Det här behöver du till 15-20 bullar:
75 gram smält smör
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk mald kardemumma
2 1/2 dl mjölk
1 msk bakpulver
7 dl vetemjöl

Gör fyllningen:
50 gram mjukt smör
3 tsk kanel
1 tsk vaniljsocjer
1/2 dl strösocker

Garnering
1 ägg
pärlsocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Rör ihop alla ingredienser till degen. Kavla sedan ut den tunt till en rektangel. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Mycket fyllning = saftiga bullar.  Bred ut fyllningen och rulla ihop. Skär sedan upp bullarna cirka 2 cm breda. Och lägg dem i bullformar på en bakplåt. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Och så puts in i ugnen en cirka 14-16 minuter eller tills de får vacker färg.

Klart!

2

5 responses to “Snabb-bullar utan jäsning

  1. Tina skriver:

    Blir dessa goda att frysa?

  2. Lena skriver:

    Gott. Och så smidigt utan att jäsa. Ska testa i veckan.

  3. Hemmarecept skriver:

    Mums vad gott!

  4. Rosa skriver:

    Perfekt sommar-bullar! Då har man ju ingen lust att baka jäs-bullar som tar tid. Ett recept att spara. Tack!

  5. Dani skriver:

    Gäller temperaturen för dessa bullar även varmluftsugn?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *