Köttfärssoppa

Godmorgon raringar,

Här ska jag precis sätta mig i bilen för att fara till Malmö. Det är utbildningsdag i dag sedan blir det middag med mitt bästa säljteam. Ska bli roligt att ses, men hinner jag så kikar jag förbi senare.
Här i Kalmar är det mulet och blåsigt, så då passar soppa bra som middagstips.

Det här behöver du till 5-6 portioner :
smör
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 kilo blandfärs
3 msk tomatpure
8 dl vatten
5 små fasta potatisar
2 st köttbuljongtärningar
2 msk kinesisk soja
2 burkar krossade tomater
1 1/2 msk paprikapulver
1/2 – 1 msk sambal oelek ( undvik om du inte vill ha hetta)
salt & peppar
runda av med en skvätt grädde

Gör så här:

Hetta upp en kastrill med smör, fräs den hackade löken/ vitlöken tills det doftar nötigt. Vänd ner färsen och bryn den klar, pressa ner tomatpure och fräs en minut. Vänd ner vatten, buljong, soja, krossade tomater, paprika pulver och salt & peppar. Låt sjuda upp- tärna ner den skalade potatisen och låt sjuda i 15 minuter, smaka ev av med sambal oelek om ni vill ha lite hetta. Jag rundade av soppan med lite grädde ( 1 dl )

Serveras med creme fraiche och en bit gott bröd.

1
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anne
6 år sedan

Den här soppan har jag lagat några gånger. Den är verkligen jättegod! 🙂

Emilia
6 år sedan

Jag är lite nyfiken på varför du inte svarar på kommentarer? Till exempel på inlägget om er nya pool är det många kommentarer och du har inte svarat på en enda. Förstår att du har fullt upp, men så många minuter tar det ju inte att skriva ett kort svar. Det är roligare att kommentera om man får svar, och jag gissar att du vill ha kommentarer 🙂

6 år sedan

Soppa är så gott. Min gulaschsoppa gör jag ofta, sommar som vinter.
https://nouw.com/gourmettjejen/gulaschsoppa-pa-mitt-satt-32047783

Lena
6 år sedan

Hej Jenny! Spännande med husförsäljning! Jag önskar er all lycka🤗
Kikade på bilderna från ert hus och undrar var ni köpt köksbord och stolar. Tacksam för svar när du hinner. Vill haaaa 😉👌
Kram
Lena

jennysmatblogg
Reply to  Lena
6 år sedan

Köksbord Artwood och stolar bror Persson

Lena
6 år sedan

Tack snälla!

6 år sedan

Hej.
Den soppan kommer jag att testa då sonen inte är ett ”fan” av grönsaker!
Kram från Comosjön

Nästa inlägg

FRUKTTALLRIK MED SÖDERHAVSTEMA

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x