VILL DU GÅ TILL JOBBET UTAN LÖN?

Jag har den senaste tiden fått en del kommentarer kring reklam & sponsrade inlägg.
De flesta av er läsare vet hur det fungerar, men för er som undrar tänker jag bena ut lite hur det faktiskt fungerar. Min sajt är stor, precis som andra stora tidningar på nätet. För att sådana här sajter ska kunnas drivas & utvecklas så behöver det komma in pengar. Och för att undvika att lägga en kostnad på er läsare så väljer jag/vi reklam. Jag anser att mitt säljteam plockar ut bra och seriösa samarbetespartners. Det är kunder som jag vill jobba med för att jag tror att det ger mer till er och läsningen på bloggen. Produkter som jag själv använder eller köper. Jag får hundratals förfrågningar i veckan, men vi jobbar bara med de bästa.

Att driva en sajt så här stor har utgifter: såsom tekniker för sajten,
mitt säljteam behöver också tjäna pengar, löner ska betalas ut, skatter / moms / arbetsgivaravgifter, redigerare till rörligt material kostar pengar, fotografer, transporter till och från jobbmöten, rekvisita etc, etc Jag kan fortsätta att rabbla i all evighet. Jag tror inte att det är någon som vill gå till sitt arbete gratis, hur roligt det än är.

Så vill ni att jag ska fortsätta att arbeta på detta sättet så är det bara att gilla läget, och nu vet du hur det fungerar. men utan reklam- blir det ingen blogg. Är det något som inte intresserar er i just det reklaminlägget, kan man inte bara scrolla förbi då. Varför lägga tid på att skriva elaka kommentarer eller vara oförskämda.

Jag tror inte ni ifrågasätter varför någon annan får lön, när de går till sitt arbete. Och jag kan inte heller jobba utan ersättning. Då får jag börja kika mig om efter ett annat jobb.

Tack för mig,
nu ska jag försöka koncentrera mig på sonens studentfirande.

Allt gott,

0
Prenumerera
Notis om

42 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara
6 år sedan

Faaaan vad du är bra! Jag kommer gilla all reklam från mina bloggare numera.
Ps hade ingen aning om hur det fungerade

jennysmatblogg
Reply to  Sara
6 år sedan

Tack som fasen för den peppen! <3

Ida
6 år sedan

Folk är så dystra. Kämpa på, vi är många som älskar det du gör 😊😘

jennysmatblogg
Reply to  Ida
6 år sedan

<3 Tack fina

Denise
6 år sedan

Du är toppen, och jämfört med alla inlägg du gör så är det inte mycket reklam vi får ”utstå”. Fortsätt så!
Jag jobbar som resesäljare så tyvärr är jag allt för van med åsikten om att jag ska jobba gratis och ifrågasättande om varför vi tar betalt för.

jennysmatblogg
Reply to  Denise
6 år sedan

Gulle du , tack! <3

Eva
6 år sedan

Jag ÄLSKAR din blogg och hämtar i princip allla recept jag gör här! Självklart ska du ha betalt för ditt arbete! Rejält betalt dessutom tycker jag eftersom du lyckats utveckla en liten blogg till vad den är idag. De som klagar kan ju försöka själva så förstår de kanske hur mycket jobb som ligger bakom. Har inga problem alls med reklamen!

Sofie
6 år sedan

Byt inte jobb. Hur skulle jag klara mig då…lycka till med studenten ❤

Anneli
6 år sedan

Finns tydligen i alla yrkeskategorier… Vi har kunder som står med tidtagarur och klockar in montörernas arbete på plats. Ingen tänker på att material ska plockas ihop, körsträckor, arbetstider osv
Alla som finns här har ett val, läsa eller inte. Avundsjuka är inte vackert någon gång. Vi kvinnor är så dåliga på att unna och lyfta varandra…
Heja dig!

Karin
6 år sedan

Du gör en toppenfin blogg som har gett mig många kanonrecept genom åren. Tror inte att alla läsare vet hur stor bloggen är, och att det är ditt jobb. Det visste inte jag först, jag undrade vad du jobbade med resten av tiden 😊 Men det är såklart ingen ursäkt för nån att vara otrevlig. Fortsätt som du gör!

Marie Cederquist
6 år sedan

Men att folk orkar klaga på en sån grej🤨. Det är väl bara att scrolla förbi snabbt….Nej, du Jenny, fortsätt att ha din blogg som den är. Jag och många med mig har hittat mycket, både gällande mat och resor. Trevlig Sommar🌸

Gülay
6 år sedan

Jag har aldrig haft ont av dina reklam,det ända retliga var att nästan alla blogg som jag läste hade samma klockmärke reklam nästan samtidigt.
Men annars förstår jag att ni bloggare måste ha reklam så är det bara. Här på bloggen har jag inre sett elaka kommentarer angående reklam.
Woww jag visste inte att din blogg var nästan lika stor som kvällstidningarna,så kul för dig.
Lycka till idag.

Lina
6 år sedan

Sluta aldrig blogga, du gör det så otroligt bra 🙂 älskar din blogg! Du räddar allt hemma hos oss med dina recept, vardagsmaten, kalasen, festerna, tjejmiddagarna, nyår, jul, ja allt 😃 tack tack tack ❤ och självklart ska du få en lön för detta…

Maggan
6 år sedan

Men snälla…du har en fantastisk blogg, inspirerande på alla sätt…kämpa på och fortsätt i samma stil…så kul att få följa ditt vackra hus å fina familj med alla resor mm.
Lycka till med studenten. Kram

Anne
6 år sedan

Du får inte byta jobb! Jag älskar din blogg den har allt jag gillar👍🙂 Förstår inte varför människor måste vara otrevliga? Peace, love & understanding för 17❤️ Fortsätt som du gör!

Gülay
6 år sedan

Eller hur? Dina ord värmde till och med mitt hjärta,så Jenny blir säkert glad över dina ord också .

Viola
6 år sedan

Nej, fortsätt blogga! Min vardag fungerar tack vare dig och dina recept 😉 Klart du ska ha lön för mödan, så snälla bara fortsätt gör det du redan gör så bra!

Linn
6 år sedan

Hej! Klart att du ska ha betalt för allt arbete du gör och att det ligger mycket arbete bakom som vi inte ser. Det vi ser på instagram och bloggar handlar ju mycket om personens vardag, där ser det ut som om allt bara handlar om att gå på events, äta ute vara i de rätta kretsarna och sen ta lite bilder lägga upp det på sociala medier, och då lägga in lite reklam för att få råd att kunna göra allt detta igen att kunna äta på de fina restaurangerna och köpa de nyaste osv. Nu vet jag att det absolut inte gäller dig. Men en trend i dagens samhälle bland unga tjejer handlar om att ”inte” vilja arbeta ett vanligt arbete som gynnar samhället. Utan mer att vara sitt eget varumärke på sociala medier. Det är rätt galet när man tänker efter. Har vi så stort behov av att veta allt vad de gör om dagarna, vad de äter, vad de har på sig, hur de sminkar sig osv. Istället för att vilja utbilda sig till exempelvis lärare, läkare, sjuksköterska. Blir lite lätt skrämd över tanken att om några år inte ha den sjukvården som vi borde eller de skolorna vi borde, och såå många dom klagar över just sjukvården och skolan, ja för att idag betala det mer pengar till de som skriver om sitt liv via sociala medier än de som räddar liv och gör att samhället fungerar. Jag säger inte att det är fel att ta betalt av samarbetspartner för reklam osv bara att hela grejer är rätt galen i det långa loppet. Vi är så intresserade av andras liv än att ta hand om vårt eget liv och att ta efter deras inredningsstil, klädstil med mera. Ja som sagt en galen värld !

Camilla
6 år sedan

Hade du tagit betalt så hade du inte haft mig kvar som läsare. Jag tror det gäller många, så att säga att du hade tagit betalt av oss läsare går inte att jämföra med att ta betalt från reklam du hade aldrig tjärnat så mycket på bloggen på enbart läsare. Självklart har du reklam för att få in pengar det är absolut inget att ifrågasätta. Jobbet att göra det så bra som möjligt utan att förlora läsare som tröttnar på reklam det är enbart ditt jobb och problem. Så börjar någon läsare gnälla se det som en sporre att göra reklamen ännu bättre nästa gång.

Amanda
6 år sedan

Självklart ska du ta betalt för allt arbete du gör med bloggen. Människor som tycker annat har ingen koll.
Att du ens ska behöva förklara alltså🙄

Sara
6 år sedan

Men herregud så pinsamma vissa är! Självklart ska du tjäna pengar och hoppas det är ordentligt. Vilken fin matsajt du byggt upp jag vet hur fantastiskt många timmar det ligger bakom allt detta. Har följt dej sen start!
Kram

Kim
6 år sedan

Vet inte varför det inte går att svara på kommentarerna här. Ville svara på Camillas.
Tycker hon verkar vara en bitterfia. Har säkert vaknat på fel sida idag.
Personligen älskar jag din blogg och hade lätt kunnat betala för att ta del av den. Men å andra sidan gillar jag din reklam för att jag tycker att den är välarbetad och jag har handlat massor på dina rabattkoder.
keep up the good work. Och trevlig student.

Jessica
6 år sedan

Hej Fina!
Jag förstår inte riktigt hur människor som skriver detta till dig tänker. Reklam finns i stort sett överallt. Köp vilken inrednings eller mattidning som helst så är den full med reklam. För att inte prata om tv-kanalerna. Varför skulle det vara ett sådant stort problem för dom att du har det på din blogg. Du har helt rätt i det du skriver. Gillar man inte det du gör reklam för så scrolla vidare. Det är väl så man gör med tidningar och när man tittar på tv. Jag tycker du gör ett kanonjobb med det du levererar till oss och jag har aldrig tänkt på reklamen eftersom det är så vanligt i dag.

Lycka till med studenten!

Kram: Jessica

Lina Åström
6 år sedan

Strunta i tråkmånsarna! Du gör ett grymt bra jobb och att låta folk som inte är pålästa om hur det funkar ta din energi håller inte i längden. Du är fantastisk, så keep going!

Annika
6 år sedan

Förstår inte att folk orkar lägga energi på att skriva dessa meningslösa kommentarer, det är ju ett eget val att följa dig och läsa din blogg. Många av dem är säkert väldigt avundsjuka☺️ Fortsätt precis som du gör.
Önskar J en underbar studentdag. Kram

Camilla
6 år sedan

>Kim: Jag är ingen bitterfia och jag skulle dessutom aldrig få för mig att kalla folk för saker. Det är inte speciellt snällt!

Jag har aldrig vänt mig emot att bloggare har reklam om de behöver det är självklart att man väljer att ha vad man vill på sin blogg. Däremot så är denna blogg ett företag och precis som alla andra företag så får de ibland kritik eller beröm riktat mot företaget (läs inget personangrepp). Precis som om du kan åsikter om din lokala icaaffär eller gekås el dyl så kan läsare (kunder) ha det om en blogg.

Det jag skrev var att jag har svårt att se hur Jennys blogg skulle kunna ta betalt av sina läsare det finns inte några bloggare som kan det. Inte ens tidningsbranschen kan det utan att förlora massor. Jag själv läser massor med bloggar och inte jämt denna, jag går in ibland men inte dagligen. Så varför skulle jag gå in och betala när det finns massor med recept överallt? Och om jag hade ett företag och en kund säger till mig att du jag tycker ni har för mycket reklam överallt så skulle jag välja att lyssna på kunden och kanske möblerat om lite så att det fanns plats för reklam men ändå så att kunden tyckte att det blev en förändring. Jag hade inte valt att dumförklara kunden. Hade min icahandlare bett mig handla någon annanstans för att jag hade en åsikt/förbättringsförslag så hade jag valt en annan affär och Ica hade förlorat mina pengar.

Ser du min frågeställning? Ingen bitterhet alls!

6 år sedan

Så nedrans bra att du lyfter detta! Vi matas ju med reklam i precis allt. Tidningar och tv-reklam är vi ju uppfödda med och jag ser faktiskt ingen skillnad på den reklamen jämfört med den som dyker upp i sociala medier och bloggar. Blogg-reklamen är ju dessutom riktat för att den ska passa läsaren utifrån ålder mm så det är ju reklam som kan vara av godo. I tv-reklam eller tidningsreklam får man ju upp vad som helst allt från pellets till rak-kräm för män. Nä tacka vet jag reklam som i slutändan gör att jag som konsument får relevanta produkter som kan passa mig. Heja dig! KRAM

Lina
6 år sedan

Tycker du har en helt fantastisk blogg❤️ sluta inte blogga!! Tycker folk är alldeles för avundsjuka. Alla måste få pengar och man kan få det på olika sätt. Kämpa på och tycker det är toppen när vi läsare får tips på produkter som man inte hade vetat om annars. Kram

Gülay
6 år sedan

Kim varför är Camilla bitterfia? Tycker inte att hon skrev nåt elakt utan hade det kostat pengar att läsa Jennys blogg hade hon inte velat betala. Jag ser inget fel i det,vi bestämmer själva vad vi vill lägga våra pengar på.

jennysmatblogg
6 år sedan

Jag är tacksam om vi håller en god ton i kommentarerna. <3 Vi kallar inte varandra elaka saker.
Detta ska vara en fin plats att hänga på.
Tack <3 Tack för alla fina kommentarer.

Lin
6 år sedan

Jag tycker inte heller att Camilla är bitter. Blir mest konfunderad över att det verkar vara dödsstraff på att kritisera reklaminlägg samt att 95% av läsarna här har en så onyanserad bild av reklam. Måste allt vara svart eller vitt? Kan det inte finnas en bloggare som är bra på att göra reklam kontra en som är dålig på det? Att få kritik för samarbeten/reklam är väl inte synonymt med att det inte får finnas?

Om nu bloggare är ett jobb och man driver verksamheten som ett företag; ska man då inte kunna komma med feedback/kritik som någon sa?

Lite funderingar kring bloggar och reklam/samarbeten i största allmänhet.

jennysmatblogg
Reply to  Lin
6 år sedan

Självklart det är viktigt att lämna relevant feedback, det tycker jag också! Det är dock inte den kritiken jag fått.
Snarare att man inte vill se reklam överhuvudtaget på en blogg, utan då avföljer man.

Jag försöker förklara hur det fungerar och varför man har reklam på sajter.
Många vill läsa bloggar som uppdateras varje dag, men stör sig på reklamen. Och det går inte riktigt ihop.
Så svart eller vitt- dåligt eller bra, jag gör reklam för de produkter jag använder och ofta köper.
Tipsar om det som jag vet skulle gynna många andra.

josefina
6 år sedan

Jag störs överhuvudtaget inte av reklam, tvärtom får man många tips.
Vad jag däremot kan störa mig på (eller ja, det är väl snarare ren avundsjuka men jag står för att jag känner så) är att bloggare tjänar enorma summor pengar på att blogga. Baka, köpa hem blommor, inredning och annan mat och få massvis med pengar för det kan kännas som så lättförtjänade pengar. Nu vet jag att många bloggare kommer säga att ” ja men vi har stor press, ska skriva flera inlägg per dag, komma på innehåll, redigera och redovisa osv osv”). Själv jobbar jag som sjuksköterska på barnintensiven och tjänar förmodligen en tiondel av vad du gör. Ansvarar för barns liv och går upp kl 05 varje dag. Oavsett om ni har mycket att göra kan ni sitta hemma i er pyjamas och redovisa kvitton – medan enorma summor pengar rullar in. Att folk stör sig på reklamen har förmodligen bara med avundsjuka att göra.

Jennie
6 år sedan

Din blogg är den med det bästa upplägget gällande reklam. Många har börjat med reklam som lägger sig ”framför” det skrivna inlägget. Varje gång jag går in på din blogg tänker jag att det är så bra här just för att reklamen är så tydlig. Och som du skriver, det är ju bara att läsaren bestämmer själv om den vill scrolla eller inte. Det är fascinerade att människor väljer att lägga sin energi på att skriva elaka kommentarer. Hoppas du inte lägger din energi på dom.
Älskar din blogg och du är grym!! Heja dig!!!

Agneta Maad
6 år sedan

Hej Jenny! Jag heter Agneta. Jag har läst din blogg ett tag,tycker den är så bra,trevlig och inspirerande.
Jag tänker på de här negativa kommentarerna du får,ta bort dem , de tar så mycket energi.Vi är många som tycker positivt om din blogg.
Du ska vara stolt för det du gör. Många varma hälsningar från Agneta 🌞🌼

Birgitta
6 år sedan

Tänk så märkliga ting man störs av! Själv har jag överhuvudtaget inte tänkt att reklaminslagen var annat än goda, av dig genomtänkta förslag och naturligtvis en nödvändig bas för finansiering. Inget konstigt med det – tvärtom.
Jag tittar ofta in på din blogg och med tiden har jag insett att det är mycket p.g.a. din ”mysighet”. Sakligt, javisst men också inspirerande, familjevänligt och lite vardagsuppmuntrande. Här spelar också reklamen in som jag kan ta del av och därefter göra egna val vad jag gillar och inte. Nu måste jag tillägga att du även i valet av reklam håller ”stilen”.
Nej du, fortsätt och låt dig verkligen inte nedslås av kritiken.
Kram från Skogsfia.

Jaana
6 år sedan

Hej Jenny

Brukar inte direkt läsa kommentarerna på någon blogg men på senare tid är det en del av er bloggare som påpekat att det förekommer tråkiga och onödiga påhopp.
Jag personligen bryr mig inte om sådant. Gillar man en sida så gör man annars går man ju vidare, eller hur?
Dig har jag gillat länge, så det så..😊
Och så kommer det förbli, tråkiga kommentarer eller inte 👍

maja
5 år sedan

Sveriges mest överskattade blogg. Enahanda matrecept med olika proteiner i sällskap med grädde/creme fraiche och fond och en massa bakrecept som också är väldigt likartade.
Dessutom är det nästan alltid särskrivningar och stavfel i de ändå relativt korta texterna.
Är man en ”stor” bloggare borde man anstränga sig mer.
Värdelöst.

Bec
5 år sedan

Maja: Anda hittade du dig hit? Ingen tvingar dig att lasa, laga hennes recept eller klicka pa hennes reklam pa bloggen. Det beslytet ar helt upp till dig.
Jag bor i Australien och recepten pa denna bloggen ar guld varda da dem ar latta att folja, uppdateras ofta (Mors Kokbok borjar visa sin alder…) och kommer i olika varianter.
Du far naturligtvis ha din egen asikt, men om denna bloggen inte ar nagot for dig sa kanske det ar dags att hitta en annan som passar dig battre?

Susanne
5 år sedan

Jag ska villigt erkänna att jag inte gillar reklam, inte någonstans, men inser att det bara är att gilla läget. Det är så det funkar 2018. Och det är bara att klicka bort annonsen eller inte klicka sig in där. Är det en bra blogg är allt det andra kul att läsa ju! Men jag är intresserad av att veta lite om det här samarbetet, för jag har funderat på det mycket när jag är inne på olika bloggar, tidningssidor mm. Vad händer om följare/läsare faktiskt inte klickar på en endaste reklamlänk – det händer säkert inte, men tänk om!!? Eller om bara ytterst få gör det? Låt oss säga att en blogg har 1000 läsare regelbundet. Bloggfinansiärerna annonserar hela tiden men länkarna klickas aldrig på. Avslutar företagen samarbetet med bloggaren då? Måste det bli ett visst antal klick (per dag/vecka/månad) för att företagen ska fortsätta ge bloggaren ”lön”? Får bloggaren mer ”lön” ju fler ”reklamklick” bloggen genererar? Klart du ska fortsätta med din blogg på samma sätt som nu! Heja dej! 🙂

Marie
5 år sedan

Jag älskar din blogg, reklamen finns där av en anledning och jag scrollar vidare. Fortsätt som du gjort och sluta för guds skull inte!!!
Ha det bäst

Minna
5 år sedan

Klart du ska ha lön, det vill vi ju alla. Detta är åter inget mot din blogg men det som hänt de senaste åren är att alla bloggar ser ganska lika ut å samma reklam återkommer och till 99% från samma firmor åter å åter igen. De flesta jag följer har hamnat i samma portal. Denna utveckling finns överallt, att stora företag som t ex Bonniers, Arla, Ica köper upp allt mer. För mig personligen tycker jag det är tragiskt. Reklam, konsumtion, yta tar över. Köp köp köp så blir du lyckad och lycklig. Jag ser ju igenom detta men tänker på många som går på allt, att konsumtion är framtiden. Jag har alltid gillat din blogg, många härliga bilder från resor och goda recept men din blogg var mer personlig, äkta å igenkännande förr och det gäller de flesta.

Nästa inlägg

Krämig brownie med salta jordnötter

42
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x