Studentbjudning

Nedräkning pågår, och på onsdag går det av stapeln.
Så det är mer eller mindre kaos här hemma tycker jag… Med nya inköp till dekorering, servetter, ballonger ( blåst upp hälften ) blommor, dukar, och ja fasen vet vad. Först hade jag tänkt mig att servera på ”riktigt” porslin. Men jag får inte ihop det, jag äger inte så mycket porslin ens. Vi blir alldeles för många, och det är ju då en trevlig ursäkt!  det blir papptallrikar istället, och sedan fick jag låna champagne-glas av en vän. Blir lite trevligare med riktiga glas, kan jag tycka.


Små studentmössor att dekorera mat & tårta med. Vi kör kallskuret i en härlig blandning med potatissallad och fruktplanka.
På så vis finns det förhoppningsvis något för allas smaker. 

Paket är inslagna och klara. Tycker det är svårt att veta vad man ”ska” köpa på en student. Man vill ju ge något som de kan spara och även använda längre fram. Samtidigt som de helst önskar sig pengar eller presentkort.

Vad har ni köpt till era studenter?

Nu ska jag bjussa familjen på pannkisar. Jag gräddade pannkakor för ett helt fotbollslag igårkväll, hade både ett par lite mjölk och massa ägg som höll på att gå ut. Tycker inte om att kasta bra mat, och extra bra att barnen är galna i pannkakor.

Vilket ger extra pluspoäng till den här mamman 🙂

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Viola
5 år sedan

Vi hade en student i fredags, sonen, och jag tog också en ”genväg” efter att insett att jag inte hade porslin till alla och om jag hade haft skulle få fylla/tömma diskmaskinen X antal gånger 🙂 Så papperstallrikar, riktiga glas och bestick och det gick riktigt bra! Serpentiner, ballonger, flaggor, blommor och allt till studentens ära. Grillat kött, potatissallad, grön sallad (man fick blanda till det man ville ha till sen, det är ju farligt med vissa grönsaker tydligen… 😉 ) Tårta, godis, chips och läsk OCH massor med is!!! Det var lite varmt…31 grader 🙂 Lycka till och kom ihåg att ha kul!

Pernilla
5 år sedan

Kul med studentfest! Jag gjorde ett fotoalbum, 100 sidor med bilder från liten till stor, nära och kära. Avslutade boken med texten till Magnus Ugglas låt Världen är din. Uppskattat må jag säga..

Gülay
5 år sedan

Jaha ni har inte haft studentfesten,lycka till då. Jag hade också de där söta studentmössorna att dekorera med. På min maxi butik hade de fina studentpapperstallrikar,servetter. Jag hade också riktiga bestick och glas.
Jag gav pengar och Monika Ahlbergs vardagsmat boken. Gjorde många av Monikas studenträtter som hon hade publicerad för många år sen,det blev succe:)
Det stämmer studenter vill helst ha pengar.
När allt var över när min student kom och gav mig en kram och puss på kinden tack mamma för allt du har gjort så fint,ja det räckte för mig,all trötthet blir bort blåst. Det var värd det.

Malin
5 år sedan

Förra året tog vår son studenten. Han fick ett dykarcertifikat som han tog på vår Thailandsresa i vintras.

Nästa inlägg

Grön ärtsoppa

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x